Welkom op de website van Damclub IJmuiden (DCIJ)

Laatste Nieuws

30-03-2024 Krijn ter Braake en Max Doornbosch deelnemers in Paastoernooi Amsterdam Noord-Holland 2024.

04-03-2024 Provinciale Clubcompetitie PNHDB 2023/2024. IJmuiden een maatje te klein voor Diemen.

03-03-2024Het is DCIJ gelukt om zijn laatste wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen het negental van 020 werd er met minimaal verschil gewonnen, wat voldoende was voor de tweede plaats in de Hoofdklasse B. Het combinatieteam ging met 10-6 in 2e klasse A onderuit tegen Samen Sterk 2. Wel behaalde Kees van Nie een blauwe notering.

20-01-2024Na de zware nederlaag tegen De Waarddammers moest het eerste van DCIJ maar om de eer proberen tweede te worden, aangezien promotie uit het zicht is. Uit bij hekkensluiter Rijnsburgse DamClub wilde het echter niet lukken. De IJmuidenaren wisten zelfs aan een nederlaag te ontsnappen, toen Wim Winter uit een kansloze stand nog een remise wist te slepen: 10-10. Het Combinatieteam met Haarlem ging het niet beter af. Uit in Alblasserdam werd het 14-2.

06-jan-2024Vandaag de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Bij winst pakken we de kop en bij verlies tegen de Waarddammers zijn de kampioenskansen voorbij... Lees verder

Laatste Nieuws 2023

30-dec-2023:Koos van Amerongen wint overtuigend het Oudejaarstoernooi van IJmuiden, vóór Talha Majeed, Jesse Bos en Jeroen Sterel. Roy Coster zegeviert in hoofdgroep, Jack van Buuren en Cees van der Vlis delen het zilver. Kristan wint jeugdgroep met 100% score, vóór Fitz en Alex.

02-dec-2023: Gisteren heeft DCIJ 1 een kostbaar punt laten liggen in Den Haag. Waar het in de eerste vier rondes bijna niets weggaf, waren drie nederlagen te veel van het goede: 10-10.

Martin Dolfing schreef ergens: ‘Na vier uur dammen beginnen sommige dammers spoken te zien.’ En zo is het maar net. Lees verder

Het combinatieteam met HDC had een heerlijke middag en boekte een mooie 3-13 zege op de Waarddammers 4.

29-nov-2023: Met een prachtige opkomst van tachtig leerlingen van tien verschillende basisscholen uit Velsen is vandaag het jaarlijkse schooldamtoernooi gespeeld! Het toernooi is wederom georganiseerd door damclub IJmuiden in de Burgerzaal van het gemeentehuis, waar veel publiek aanwezig was om de teams aan te moedigen. De prijzen aan de winnende teams en spelers zijn uitgereikt door wethouder sport Bram Diepstraten en wij feliciteren de basisscholen De Origon en de Bosbeekschool-1 met de plaatsing voor het kampioenschap schooldammen van Noord-Holland!

18-nov-2023:Wim Winter. Kantje boord tegen Heijmans Excelsior met dank aan Cees vd Vlis. Vrijdagavond na een dag hard werken op een duikboot lag ik uitgeteld op de bank met een glas bier in mijn handen. De telefoon ging. Op een woonboot in de grachtengordel was de stroom uitgevallen. Of ik maar even langs kwam. ‘Morgenochtend ben je de eerste’, mompelde ik, dus zaterdag om 7.00 uur ging de wekker. Probleem provisorisch opgelost, want ik moest dammen. Lees verder

18-nov-2023:Gisteren heeft het eerste tiental van DCIJ een cruciale zege behaald in de strijd om de titel. Tegen Heijmans Excelsior werden er drie keer zoveel nederlagen geleden als in de voorgaande vier rondes, maar met vier overwinningen bleef het net aan de goede kant van de streep. Ivo de Jong bezorgde de IJmuidenaren op de valreep de 11-9. Het Combinatieteam kwam al snel op een 0-4 achterstand tegen Hofstad 3 en deed alleen via Conall Sleutel wat terug: 7-9.

18-nov-2023Damclub IJmuiden organiseert ook dit jaar het traditionele schooldamtoernooi op woensdag 29 november 14:00. Lokatie: stadhuis Velsen.

05-nov-2023: compositie GMI Hein Meijer
Compositie van GMI Hein Meijer (Facebook). Naar aanleiding van een partij tussen Hein en Johan Capelle. Wit wint in 28 zetten met als slotstand één stuk op veld 24. Scherp! Hint: 1. 26-21.

04-nov-2023:Wim Winter. In mineur eindigde de vorige wedstrijd van IJmuiden. 10 Remises. Op afstand heb ik mijn commentaar gegeven en ik besloot terug te komen, want zo kon het niet langer natuurlijk. Woensdag een vliegtuig genomen uit Gran Canaria om op tijd in Geleen te zijn voor de wedstrijd tegen CEMA. Stijn en Bram kwamen niet opdraven. Die durfden niet meer. En de rest was ook bleek na een donderpreek van mij. Gelukkig was Marcel beschikbaar en bereid om mee te doen. Lees verder

14-okt-2023:Bij DCIJ wint er altijd wel iemand en een nederlaag is de IJmuidenaren ook niet onbekend. In de thuiswedstrijd tegen DIOS/Eureka heeft DCIJ het echter voor elkaar gekregen om 10 remises te spelen (wel met de nodige kansen die over en weer gemist werden). Dankzij puntverlies van De Waarddammers en Heijmans Excelsior mag DCIJ zich toch nog koploper noemen. Het combinatieteam trof een wel heel sterk DDV en ging er met 1-15 vanaf.

23-sep-2023:Damclub IJmuiden haalt ruime overwinning op Lunteren.

23-sep-2023: Na twee rondes hebben zowel DCIJ 1 als het combinatieteam nog het volle pond. In Lunteren liep de score tegen DES 2 in rap tempo op: 4-16 in het voordeel van de IJmuidenaren.

Iets verrassender was de zege van het combinatieteam op Zaanstreek 2. De comeback van Marcel Doornbosch leidde overigens nog tot verwarring bij de arbiter, die Max Doornbosch nu zowel in Lunteren als in Zaandam heeft laten spelen.

19-sep-2023:DAMCURSUS VOOR VOLWASSENEN START A.S. VRIJDAG.

Leer beter dammen in 5 lessen! Nog nooit gedamd? Of win jij juist altijd met dammen? Op 22 september start onze damcursus voor volwassenen ‘5 voor 15’, 5 lessen voor slechts € 15. Inclusief cursusboek. In deze cursus leer je welke methoden er zijn om met dammen te winnen, waarna je gegarandeerd een stuk beter speelt.

Cursus ‘5 voor 15’:

09-sep-2023: Damclub IJmuiden wint in de derby tegen SNA.

08-sep-2023:De avond voorafgaand aan de start van de nationale competitie spaarden de meeste teamleden hun krachten. Een paar diehards speelden echter nog een rapidtoernooi. De uitslag was als volgt:

1. Jesse Bos 3-6
2. Max Doornbosch 3-4
3. Jacqueline Schouten 3-2
4. Nicole Schouten 3-0

Er wordt weer volgens de F1-formule gewerkt. Bij elke avond zijn er 25 punten voor de winnaar, 18 voor de nummer 2, etc. Op vrijdag 22 september wordt er gesneldamd bij de volgende "race", hopelijk met wat meer coureurs.

01-sep-2023: Luuk Terweijden prolongeert met overmacht zijn Kerst de Jong titel. Jack van Buuren beste in de B-categorie. Een uitgebreid verslag met foto's volgt.

09-aug-2023:Jutter | Hofgeest (MvD) – Bij elke sport komt een moment dat jeugdleden de stap maken naar de volwassenen. Bij dammen kan dit al op jonge leeftijd. De 15-jarige Jens Mischke en Tamar Out zijn bij Damclub IJmuiden (DCIJ) inmiddels de jeugd ontgroeid. Het werd daarom tijd dat zij in een meerdaags toernooi hun krachten met volwassenen gingen meten. Samen met één van de jeugdleiders, Max Doornbosch, en drie andere DCIJ’ers deden zij een week lang mee aan het Heerhugowaard Open.

In het begin ervoeren Jens en Tamar een groot verschil in niveau tussen jeugdspelers en volwassenen. Naarmate het toernooi vorderde, wisten zij echter de nodige punten bijeen te sprokkelen. Waar Jens al in de tweede ronde zijn eerste overwinning mocht noteren, moest Tamar tot de vierde ronde wachten. Het wachten werd beloond met drie overwinningen op rij.

Nieuw lid, internationaal meester Ivo de Jong werd de beste DCIJ’er met een achtste plaats. Hij verloor in de laatste ronde van toernooiwinnaar en meervoudig wereldkampioen Shvartsman. Max Doornbosch begon het toernooi goed, maar viel na een nederlaag tegen de toernooiwinnaar terug en kwam niet verder dan de achttiende plaats. Kees van Nie had een geslaagde comeback en werd 29e. Cees van der Vlis had een teleurstellend toernooi met een 35e plaats en eindigde net boven Tamar (38e ) en Jens (39e). Bij een ander zomertoernooi in Nijmegen veroverde Jan-Maarten Koorn het zilver in zijn ratingcategorie (rating onder 1000). Hij werd 57e in het algemeen klassement. Krijn ter Braake eindigde als 33e.

01-aug-2023:Net als in 2022 kun je Damclub IJmuiden deze zomer weer regelmatig buiten aantreffen. Aanstaande vrijdag zal DCIJ zijn vertegenwoordigd op de jaarmarkt in Santpoort. Het jaarlijkse hoogtepunt van de feestweek met de vrijmarkt en braderie is voor DCIJ hét moment om een groot aantal mensen te bereiken. Er staan borden klaar waarop kan worden gedamd, zowel tegen de leden van de damclub als tegen andere bezoekers.

Wie wil kan alvast wat tips krijgen van één van de geoefende spelers van de damclub. Ook kan er informatie gegeven worden over de damcursus voor volwassenen ‘5 voor 15’ die op 22 september start. 5 lessen voor slechts 15 euro, inclusief cursusboek.

De cursus start op vrijdag 22 september in de Jan Campertschool in Driehuis. Aanvangstijd 19.30 uur. De lessen duren een uur. Aanmelden via secretaris@damclubijmuiden.nl.

Eerst meer informatie? Bel Jacqueline Schouten, 0646025328.

18-jul-2023:Het rooster van de Nationale Clubcompetitie KNDB 2023/2024 is bekend. DCIJ-1 speelt in hoofdklasse B. Het combinatieteam IJmuiden/HDC Haarlem CT speelt in de 2e klasse C. Zie ook de DCIJ agenda en het programma boekje van de KNDB.

21-jun-2023:Damclub IJmuiden gaat weer naar buiten deze zomer! Net als in 2022 kun je Damclub IJmuiden deze zomer meerdere keren buiten aantreffen.

Op het Havenfestival komend weekend en op de Santpoortse jaarmarkt op 4 augustus zal DCIJ aanwezig zijn met een kraam. Er wordt informatie gegeven over de vereniging en er kan worden gedamd. Ook zal er weer een prijsvraag zijn. Later in de zomer zal er nog een activiteit in Driehuis worden georganiseerd, omdat de damvereniging daar gehuisvest is. Vorig jaar was de toeloop groot en hebben de promotionele activiteiten ervoor gezorgd dat het ledental van de damvereniging is toegenomen. Dat komt mooi uit, want in 2025 bestaan we 100 jaar!

Net als in 2022 start er in september vervolgens een cursus voor de nieuwe leden, ‘5 voor 15’, waarbij ook niet-leden welkom zijn. In deze cursus leer je welke methoden er zijn om met dammen te winnen, waarna je gegarandeerd een stuk beter speelt! Heb je wel eens van een voorpost gehoord? Of van de IJmuider Stormram? In deze cursus leren we je er alles over.

En dan zal er tenslotte bij het Oudejaarstoernooi op 30 december een aparte groep zijn van nieuwe of potentiële leden. De gezelligheid staat hierbij voorop, maar er zijn ook mooie prijzen te winnen.

10-jun-2023:- Max Doornbosch is vandaag Nederlands kampioen geworden bij de B-categorie van het NK sneldammen. Tot de laatste ronde ging Max samen met Oud-DCIJ'er Joop Wind aan kop. Toen Joop de laatste wedstrijd verloor, greep Max zijn kans. In de A-categorie ging Martin van Dijk tot twee rondes voor het einde aan kop in de onderste groep van de A-categorie. Door twee nederlagen maakte hij nog een vrije val.

- Max Doornbosch heeft de finale gehaald van de B-categorie van het NK sneldammen. Ook oud-DCIJ'er Joop Wind doet het goed. Hij werd eerste in de voorronde. Martin van Dijk is in de onderste poule van de A-categorie beland. Met een deelnemersveld dat dicht bij elkaar bleef, kwam hij met 5 uit 6 een punt te kort voor de middelste poule.

- Vandaag wordt in het Zuid-Hollandse Hoornaar het NK sneldammen gehouden. Twee DCIJ'ers doen mee. In de categorie B hoopt Max Doornbosch een kans op de titel te maken. Hij heeft o.a. concurrentie van Oud-DCIJ'er Joop Wind. Martin van Dijk gaat proberen om in de categorie A in de buurt van zijn beste prestatie (5e plaats) te komen. Er wordt eerst Zwitsers gespeeld. Daarna wordt de ranglijst in drieën gehakt, waarbij de hoogste acht in de A-finale belanden.

26-mei-2023: Bram van Bakel clubkampioen DCIJ 2022-'23: uitslagen en partijen laatste ronde.

25-feb-2023:DCIJ-1 sluit wisselvallig seizoen in Hoofdklasse A af met ruime overwinning op Enschede: 13-7. Fraaie combinaties van Jesse Bos en Krijn ter Braake.

12-feb-2023: Martin van Dijk mag ditmaal in Lunteren halve finale spelen, waar hij o.a. Matheo Boxum, Hein Meijer en Wouter Ludwig treft.

Gastspeler Luuk Terweijden debuteert in Rotterdam en lijkt een gunstige loting te hebben.

14-jan-2023: Het is DCIJ vandaag niet gelukt om het kalenderjaar met een overwinning te starten. Tegen een negental van Nijverdal was het niet productief genoeg en bleef het op 10-10 steken. On-line.
Het combinatieteam met HDC leek kansen te krijgen tegen SNA 2, maar uiteindelijk gingen de bezoekers er met een 12-4 overwinning vandoor. On-line


Nieuws » 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 / 2005 » Terug