Damclub IJmuiden wint in de derby tegen SNA

(09-09-2023) Door Wim Winter

Als de opstelling bekend is, ga je een inschatting maken van het eindresultaat. De akelig sterke Steven Wijker moest tegen Ivo de Jong. Dat kwam mooi uit, want Ivo kent Steven natuurlijk van haver tot gort. Cees vd Vlis tegen van Kampen. Dat wordt zwaar. Max moet kunnen. Jesse tegen Theo Tesselaar, dat moet ook kunnen. Kees Pippel tegen de jeugdspeler Emmaneel. Bram krijgt het zwaar tegen Vitalia. En Martin tegen Boulonois. Rene was heel sterk, zelfs kampioenschap van Nederland gespeeld, maar heel lang niet gespeeld. We gaan het zien. Stijn tegen Jan Groeneweg. Moet ook kunnen. En Krijn tegen Roy. Roy is goed gaan spelen. We gaan het zien. En ik zei de gek aan het eerste bord tegen Vic. Nou had ik Vic een week geleden in de kroegentocht in Leiden alle kanten van het bord laten zien, dus Vic was geimponeerd. Veel te veel natuurlijk, want zo’n vluggertje zegt niets. Kortom, ik was niet gerust op het eindresultaat. Vic had vorig jaar trouwens gewonnen van Stijn herinnerde ik mij. En dat presteren er niet veel.

Halverwege de wedstrijd zie ik dat Bram een schijf voor was gekomen tegen Vitalia en ook compleet gewonnen stond. Dat was een opsteker want Vitalia is natuurlijk sterk en zeer geroutineerd. Belangrijk want Martin had het zwaar. De stand van Ivo tegen Steven vertrouwde ik ook niet. Jesse kwam nergens. De stand van Krijn klopte niet. En ga zo maar door. Zelf had ik ook een merkwaardige stand.

Onze nieuwe voorzitter Max had al snel remise. Daar had meer ingezeten, denk ik. Ik had natuurlijk al aardig door waar gescoord ging worden en waar de risico’s gelopen werden. Ik zag Cees van de Vlis rondlopen terwijl hij moest zetten. Die vroeg zich natuurlijk af of hij nog risico moest gaan lopen. Met de winst van Bram op zak, begreep ik natuurlijk wel, dat Cees geen risico meer mocht gaan lopen en ik zag ook dat hij heel makkelijk naar remise kon afwikkelen. Dus ik siste tegen Cees: “remise Cees” en binnen no time had Cees remise. Oh ja, ik ben helemaal geen teamleider meer. Waar bemoei ik mij ook mee! Stijn won als eerste met een grandioze rondslag. Goed zo, Stijn.

Toch was ik er nog niet gerust op. Vooral Ivo en Martin vertrouwde ik niet. Gelukkig stond Bram gewonnen. Jesse bereikte niets tegen Theo. Remise. En toen won Kees Pippel ineens. Jeugdspeler Emmaneel liet Kees teveel komen. Alweer een opsteker. \ De stand van Krijn klopte volgens mij ook niet, maar met de gewonnen stand van Bram kreeg ik er wel vertrouwen in. Martin met kunst en vliegwerk maakte remise tegen Rene Boulonois. Ivo maakte uiteindelijk nog vrij gemakkelijk remise tegen Steven. En Krijn wist nog heel subtiel te winnen van Roy. En Bram??? Hij won niet!

Later zag ik nog allemaal analyzes dat ik had kunnen winnen van Vic. Ja sorry, ik speelde op een zetje. Had ik natuurlijk nooit moeten doen.

Uitslagen in toernooibase