IJmuiden wint in het verre Geleen

(04-11-2023) Door Wim Winter

In mineur eindigde de vorige wedstrijd van IJmuiden. 10 Remises. Op afstand heb ik mijn commentaar gegeven en ik besloot terug te komen, want zo kon het niet langer natuurlijk. Woensdag een vliegtuig genomen uit Gran Canaria om op tijd in Geleen te zijn voor de wedstrijd tegen CEMA. Stijn en Bram kwamen niet opdraven. Die durfden niet meer. En de rest was ook bleek na een donderpreek van mij. Gelukkig was Marcel beschikbaar en bereid om mee te doen.

De wedstrijd begon lekker. Ik moest tegen de broer van Max Verstappen. Weet ik veel dat Max een broer heeft die damt. Jan Maarten liet zich na 8 zetten al opknopen. Hij kwam in een korte vleugel opsluiting en stond meteen verloren. En na een uur dammen ging het niet goed. Niemand had enig overwicht en ik had ook echt helemaal niets.

Op dat moment besloot ik om heel opportunistisch te gaan spelen. Niks de beste zet, maar gewoon op gevoel, kansjes zoeken. Je moet wat. En vanaf dat moment keerden de kansen. Ineens had Martin gewonnen. Stom dammetje tegen Bert Verton. En Jesse maakte remise tegen topper Paul Nitsch. En ik kwam een schijf voor. En Krijn kreeg flinke kansen tegen Casaril. En Marcel kreeg een aanval. Jan Maarten stopte er mee en toen stonden we weer gelijk. Maar ik geloofde er wel in.

Marcel won snel van Dieter. De aanval van Kees Pippel sloeg ook door. Winst van Kees dus. Mijn tegenstander Joop Verstappen haalde nog alles uit kast en kwam nog ver, maar in het eindspel zakte hij toch door het ijs en toen Cees van de Vlis remise wist te maken hadden we 11 punten en dus gewonnen.

Ivo speelde remise tegen de sterke Ibrahim. Krijn won zoals verwacht van Casaril en toen was voorzitter Max nog bezig tegen Clemens Crucius. Ik dacht dat Max zou gaan winnen, maar hij wist toch de winst niet te vinden. Het was ook niet makkelijk. Uiteindelijk 14-6. Na het traditionele chinezen ging er nog een hoop mis. Jesse raakte een paaltje en had een lekke band en de A2 was afgesloten vanwege een ongeval. Dus we waren laat thuis. Gelukkig was Jan Maarten bereid om om te keren en ons op te halen. Dankjewel Jan-Maarten.

Nationale Clubcompetitie KNDB 2023/2024, Hoofdklasse B, 4e ronde.