Welkom op de website van Damclub IJmuiden (DCIJ)

Laatste Nieuws 2022

30-dec-2023:Koos van Amerongen wint overtuigend het Oudejaarstoernooi van IJmuiden, vóór Talha Majeed, Jesse Bos en Jeroen Sterel. Roy Coster zegeviert in hoofdgroep, Jack van Buuren en Cees van der Vlis delen het zilver. Kristan wint jeugdgroep met 100% score, vóór Fitz en Alex.

02-dec-2023: Gisteren heeft DCIJ 1 een kostbaar punt laten liggen in Den Haag. Waar het in de eerste vier rondes bijna niets weggaf, waren drie nederlagen te veel van het goede: 10-10.

Martin Dolfing schreef ergens: ‘Na vier uur dammen beginnen sommige dammers spoken te zien.’ En zo is het maar net. Lees verder

Het combinatieteam met HDC had een heerlijke middag en boekte een mooie 3-13 zege op de Waarddammers 4.

29-nov-2023: Met een prachtige opkomst van tachtig leerlingen van tien verschillende basisscholen uit Velsen is vandaag het jaarlijkse schooldamtoernooi gespeeld! Het toernooi is wederom georganiseerd door damclub IJmuiden in de Burgerzaal van het gemeentehuis, waar veel publiek aanwezig was om de teams aan te moedigen. De prijzen aan de winnende teams en spelers zijn uitgereikt door wethouder sport Bram Diepstraten en wij feliciteren de basisscholen De Origon en de Bosbeekschool-1 met de plaatsing voor het kampioenschap schooldammen van Noord-Holland!

18-nov-2023:Wim Winter. Kantje boord tegen Heijmans Excelsior met dank aan Cees vd Vlis. Vrijdagavond na een dag hard werken op een duikboot lag ik uitgeteld op de bank met een glas bier in mijn handen. De telefoon ging. Op een woonboot in de grachtengordel was de stroom uitgevallen. Of ik maar even langs kwam. ‘Morgenochtend ben je de eerste’, mompelde ik, dus zaterdag om 7.00 uur ging de wekker. Probleem provisorisch opgelost, want ik moest dammen. Lees verder

18-nov-2023:Gisteren heeft het eerste tiental van DCIJ een cruciale zege behaald in de strijd om de titel. Tegen Heijmans Excelsior werden er drie keer zoveel nederlagen geleden als in de voorgaande vier rondes, maar met vier overwinningen bleef het net aan de goede kant van de streep. Ivo de Jong bezorgde de IJmuidenaren op de valreep de 11-9. Het Combinatieteam kwam al snel op een 0-4 achterstand tegen Hofstad 3 en deed alleen via Conall Sleutel wat terug: 7-9.

18-nov-2023Damclub IJmuiden organiseert ook dit jaar het traditionele schooldamtoernooi op woensdag 29 november 14:00. Lokatie: stadhuis Velsen.

05-nov-2023: compositie GMI Hein Meijer
Compositie van GMI Hein Meijer (Facebook). Naar aanleiding van een partij tussen Hein en Johan Capelle. Wit wint in 28 zetten met als slotstand één stuk op veld 24. Scherp! Hint: 1. 26-21.

04-nov-2023:Wim Winter. In mineur eindigde de vorige wedstrijd van IJmuiden. 10 Remises. Op afstand heb ik mijn commentaar gegeven en ik besloot terug te komen, want zo kon het niet langer natuurlijk. Woensdag een vliegtuig genomen uit Gran Canaria om op tijd in Geleen te zijn voor de wedstrijd tegen CEMA. Stijn en Bram kwamen niet opdraven. Die durfden niet meer. En de rest was ook bleek na een donderpreek van mij. Gelukkig was Marcel beschikbaar en bereid om mee te doen. Lees verder

14-okt-2023:Bij DCIJ wint er altijd wel iemand en een nederlaag is de IJmuidenaren ook niet onbekend. In de thuiswedstrijd tegen DIOS/Eureka heeft DCIJ het echter voor elkaar gekregen om 10 remises te spelen (wel met de nodige kansen die over en weer gemist werden). Dankzij puntverlies van De Waarddammers en Heijmans Excelsior mag DCIJ zich toch nog koploper noemen. Het combinatieteam trof een wel heel sterk DDV en ging er met 1-15 vanaf.

23-sep-2023:Damclub IJmuiden haalt ruime overwinning op Lunteren.

23-sep-2023: Na twee rondes hebben zowel DCIJ 1 als het combinatieteam nog het volle pond. In Lunteren liep de score tegen DES 2 in rap tempo op: 4-16 in het voordeel van de IJmuidenaren.

Iets verrassender was de zege van het combinatieteam op Zaanstreek 2. De comeback van Marcel Doornbosch leidde overigens nog tot verwarring bij de arbiter, die Max Doornbosch nu zowel in Lunteren als in Zaandam heeft laten spelen.

19-sep-2023:DAMCURSUS VOOR VOLWASSENEN START A.S. VRIJDAG.

Leer beter dammen in 5 lessen! Nog nooit gedamd? Of win jij juist altijd met dammen? Op 22 september start onze damcursus voor volwassenen ‘5 voor 15’, 5 lessen voor slechts € 15. Inclusief cursusboek. In deze cursus leer je welke methoden er zijn om met dammen te winnen, waarna je gegarandeerd een stuk beter speelt.

Cursus ‘5 voor 15’:

09-sep-2023: Damclub IJmuiden wint in de derby tegen SNA.

08-sep-2023:De avond voorafgaand aan de start van de nationale competitie spaarden de meeste teamleden hun krachten. Een paar diehards speelden echter nog een rapidtoernooi. De uitslag was als volgt:

1. Jesse Bos 3-6
2. Max Doornbosch 3-4
3. Jacqueline Schouten 3-2
4. Nicole Schouten 3-0

Er wordt weer volgens de F1-formule gewerkt. Bij elke avond zijn er 25 punten voor de winnaar, 18 voor de nummer 2, etc. Op vrijdag 22 september wordt er gesneldamd bij de volgende "race", hopelijk met wat meer coureurs.

01-sep-2023: Luuk Terweijden prolongeert met overmacht zijn Kerst de Jong titel. Jack van Buuren beste in de B-categorie. Een uitgebreid verslag met foto's volgt.

09-aug-2023:Jutter | Hofgeest (MvD) – Bij elke sport komt een moment dat jeugdleden de stap maken naar de volwassenen. Bij dammen kan dit al op jonge leeftijd. De 15-jarige Jens Mischke en Tamar Out zijn bij Damclub IJmuiden (DCIJ) inmiddels de jeugd ontgroeid. Het werd daarom tijd dat zij in een meerdaags toernooi hun krachten met volwassenen gingen meten. Samen met één van de jeugdleiders, Max Doornbosch, en drie andere DCIJ’ers deden zij een week lang mee aan het Heerhugowaard Open.

In het begin ervoeren Jens en Tamar een groot verschil in niveau tussen jeugdspelers en volwassenen. Naarmate het toernooi vorderde, wisten zij echter de nodige punten bijeen te sprokkelen. Waar Jens al in de tweede ronde zijn eerste overwinning mocht noteren, moest Tamar tot de vierde ronde wachten. Het wachten werd beloond met drie overwinningen op rij.

Nieuw lid, internationaal meester Ivo de Jong werd de beste DCIJ’er met een achtste plaats. Hij verloor in de laatste ronde van toernooiwinnaar en meervoudig wereldkampioen Shvartsman. Max Doornbosch begon het toernooi goed, maar viel na een nederlaag tegen de toernooiwinnaar terug en kwam niet verder dan de achttiende plaats. Kees van Nie had een geslaagde comeback en werd 29e. Cees van der Vlis had een teleurstellend toernooi met een 35e plaats en eindigde net boven Tamar (38e ) en Jens (39e). Bij een ander zomertoernooi in Nijmegen veroverde Jan-Maarten Koorn het zilver in zijn ratingcategorie (rating onder 1000). Hij werd 57e in het algemeen klassement. Krijn ter Braake eindigde als 33e.

01-aug-2023:Net als in 2022 kun je Damclub IJmuiden deze zomer weer regelmatig buiten aantreffen. Aanstaande vrijdag zal DCIJ zijn vertegenwoordigd op de jaarmarkt in Santpoort. Het jaarlijkse hoogtepunt van de feestweek met de vrijmarkt en braderie is voor DCIJ hét moment om een groot aantal mensen te bereiken. Er staan borden klaar waarop kan worden gedamd, zowel tegen de leden van de damclub als tegen andere bezoekers.

Wie wil kan alvast wat tips krijgen van één van de geoefende spelers van de damclub. Ook kan er informatie gegeven worden over de damcursus voor volwassenen ‘5 voor 15’ die op 22 september start. 5 lessen voor slechts 15 euro, inclusief cursusboek.

De cursus start op vrijdag 22 september in de Jan Campertschool in Driehuis. Aanvangstijd 19.30 uur. De lessen duren een uur. Aanmelden via secretaris@damclubijmuiden.nl.

Eerst meer informatie? Bel Jacqueline Schouten, 0646025328.

18-jul-2023:Het rooster van de Nationale Clubcompetitie KNDB 2023/2024 is bekend. DCIJ-1 speelt in hoofdklasse B. Het combinatieteam IJmuiden/HDC Haarlem CT speelt in de 2e klasse C. Zie ook de DCIJ agenda.

21-jun-2023:Damclub IJmuiden gaat weer naar buiten deze zomer! Net als in 2022 kun je Damclub IJmuiden deze zomer meerdere keren buiten aantreffen.

Op het Havenfestival komend weekend en op de Santpoortse jaarmarkt op 4 augustus zal DCIJ aanwezig zijn met een kraam. Er wordt informatie gegeven over de vereniging en er kan worden gedamd. Ook zal er weer een prijsvraag zijn. Later in de zomer zal er nog een activiteit in Driehuis worden georganiseerd, omdat de damvereniging daar gehuisvest is. Vorig jaar was de toeloop groot en hebben de promotionele activiteiten ervoor gezorgd dat het ledental van de damvereniging is toegenomen. Dat komt mooi uit, want in 2025 bestaan we 100 jaar!

Net als in 2022 start er in september vervolgens een cursus voor de nieuwe leden, ‘5 voor 15’, waarbij ook niet-leden welkom zijn. In deze cursus leer je welke methoden er zijn om met dammen te winnen, waarna je gegarandeerd een stuk beter speelt! Heb je wel eens van een voorpost gehoord? Of van de IJmuider Stormram? In deze cursus leren we je er alles over.

En dan zal er tenslotte bij het Oudejaarstoernooi op 30 december een aparte groep zijn van nieuwe of potentiële leden. De gezelligheid staat hierbij voorop, maar er zijn ook mooie prijzen te winnen.

10-jun-2023:- Max Doornbosch is vandaag Nederlands kampioen geworden bij de B-categorie van het NK sneldammen. Tot de laatste ronde ging Max samen met Oud-DCIJ'er Joop Wind aan kop. Toen Joop de laatste wedstrijd verloor, greep Max zijn kans. In de A-categorie ging Martin van Dijk tot twee rondes voor het einde aan kop in de onderste groep van de A-categorie. Door twee nederlagen maakte hij nog een vrije val.

- Max Doornbosch heeft de finale gehaald van de B-categorie van het NK sneldammen. Ook oud-DCIJ'er Joop Wind doet het goed. Hij werd eerste in de voorronde. Martin van Dijk is in de onderste poule van de A-categorie beland. Met een deelnemersveld dat dicht bij elkaar bleef, kwam hij met 5 uit 6 een punt te kort voor de middelste poule.

- Vandaag wordt in het Zuid-Hollandse Hoornaar het NK sneldammen gehouden. Twee DCIJ'ers doen mee. In de categorie B hoopt Max Doornbosch een kans op de titel te maken. Hij heeft o.a. concurrentie van Oud-DCIJ'er Joop Wind. Martin van Dijk gaat proberen om in de categorie A in de buurt van zijn beste prestatie (5e plaats) te komen. Er wordt eerst Zwitsers gespeeld. Daarna wordt de ranglijst in drieën gehakt, waarbij de hoogste acht in de A-finale belanden.

26-mei-2023: Bram van Bakel clubkampioen DCIJ 2022-'23: uitslagen en partijen laatste ronde.

25-feb-2023:DCIJ-1 sluit wisselvallig seizoen in Hoofdklasse A af met ruime overwinning op Enschede: 13-7. Fraaie combinaties van Jesse Bos en Krijn ter Braake.

12-feb-2023: Martin van Dijk mag ditmaal in Lunteren halve finale spelen, waar hij o.a. Matheo Boxum, Hein Meijer en Wouter Ludwig treft.

Gastspeler Luuk Terweijden debuteert in Rotterdam en lijkt een gunstige loting te hebben.

14-jan-2023: Het is DCIJ vandaag niet gelukt om het kalenderjaar met een overwinning te starten. Tegen een negental van Nijverdal was het niet productief genoeg en bleef het op 10-10 steken. On-line.
Het combinatieteam met HDC leek kansen te krijgen tegen SNA 2, maar uiteindelijk gingen de bezoekers er met een 12-4 overwinning vandoor. On-line

Laatste Nieuws 2022

30-dec-2022:Het 33e Oudejaarstoernooi van IJmuiden werd het toernooi van de (oud-)voorzitters. Oud-voorzitterJeroen Sterel was weer speciaal voor het toernooi uit China gekomen en ging er met de beker vandoor. De huidige voorzitter Jesse Bos pakte het zilver en het brons ging na een barrage naar Ivo de Jong. In de hoofdgroep was het tot de laatste ronde spannend. Barbara Graas kon alleen bij winst in een onderling duel tegen Bert Roest nog kampioen worden. In andere gevallen was Bert kampioen. Barbara verloor uiteindelijk, waardoor Stella van Buuren haar nog passeerde. De vierde plaats was voor Wynton Meijer.

Bij de jeugd was het tot de laatste ronde spannend. Tamar Out had na 7 rondes alles gewonnen, maar moest na twee nederlagen op rij genoegen nemen met de derde plaats. Alex Kistemaker had even de beste papieren voor de eerste plaats, maar kwam na een remise tegen Sho Fukunari een punt te kort. Uiteindelijk wist Jens Mischke na een nederlaag tegen Alex al zijn resterende partijen te winnen. In een onderling treffen met titelkandidaat Moritz Woestenburg was de buit al snel binnen. Moritz viel daardoor terug naar de vierde plaats. Ook paspoortdammers Bjarne Schop en Georgina Zeilmaker deden fanatiek mee. Ze wisten vaak lang stand te houden, maar moeten nog wat ervaring opdoen in het eindspel.

14-dec-2022:Oliebollentoernooi op 30 december - Vorig jaar ging het door Corona niet door, maar dit jaar wordt er weer (fysiek) gedamd op 30 december! Voor de 33e keer maar liefst organiseert Damclub IJmuiden het Oudejaarstoernooi. Vanaf 10.00 uur worden er in snel tempo partijen gespeeld in de Jan Campertschool in Driehuis. Er zijn drie groepen, die worden ingedeeld in sterkte, dus ook voor nog niet zo geoefende dammers is het beslist de moeite waard om mee te doen. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,= voor volwassenen en € 5 euro voor kinderen en er wordt gestreden om geldprijzen. We zien je graag de 30e!

Aanmelden vooraf, kijk op Facebook.

13-dec-2022:Nadat het provinciale team afgelopen week met 0-8 won in Purmerend en daarmee de slechte start goedmaakte, heeft zich iets bijzonders voorgedaan. Omdat SNA 2 en HDC elkaar in bedwang hielden en Zaanstreek verloor bij Diemen 2, staan alle clubs nu op 3 uit 3 en is de strijd weer helemaal open. Dankzij de klinkende overwinning gaat DCIJ nu zelfs aan kop op bordsaldo.

24-nov-2022:Jutter/Hofgeest, DCIJ Nieuws : Schooldam-toernooi eindigt in fotofinish. Driehuis - Na drie jaar wachten konden de basisscholen weer meedoen aan het schooldamtoernooi. In de mooie burgerzaal in het centrum van IJmuiden traden veertien teams van vier dammers aan om te strijden om de titel. Op alle borden was goed zichtbaar dat er met plezier en goede concentratie werd gespeeld. Het was een nek aan nek race voor de plekken op het podium. In de laatste ronde won De Pleiaden 2 van het eerste team van de Pleiaden en schoot zo net op bordpunten het team van De Vliegende Hollander voorbij. De Zefier pakte het brons.

De 18 best presenterende scholieren werden beloond met een dampaspoort voor tien gratis lessen vanuit Damclub IJmuiden. Iedereen heeft de vrijdag aansluitend les gehad van jeugdleider Nicole Schoute De meegereisde ouders kregen als verassing ook enkele dampuzzels onder ogen.

12-nov-2022:Martin van Dijk - Het is DCIJ 1 vandaag ondanks vier overwinningen niet gelukt om met een teamzege Harderwijk te verlaten. Over en weer werden er punten gemorst, waardoor de eindstand 10-10 werd. Hierdoor is DCIJ een plek gezakt naar de derde plaats. Het combinatieteam trof een qua rating veel sterker Rijnsburgse DamClub 2. Alleen kopvrouw Nicole Schouten wist een punt uit het vuur te slepen: 15-1.

04-nov-2022:In samenwerking met de gemeente Velsen organiseert DCIJ het traditionele jaarlijkse schooldamtoernooi. Het toernooi wordt gehouden op woensdag 16 november 13u.30 in de burgerzaal van het stadhuis.

28-okt-2022: Wim Koster, iconische kastelein van "Café de Halve Maan, overleden.

21-okt-2022:Max Doornbosch: provinciale competitie van start, toernooibase.

21-okt-2022:Krijn ter Braake na zes ronden op plus één in Open Kampioenschap van ADG Amersfoort 2022.

21-okt-2022:Jesse Bos en Casper Remeijer sluiten World Cup Hijken af met ratingwinst: respectievelijk 9.01 en 7.69 punten.

19-okt-2022:Casper Remeijer en Jesse Bos staan +2 na 6 ronden in sterk bezet World Cup Hijken.

15-okt-2022:Martin van Dijk - Een gehavend DCIJ had een slechte dag in Groningen.
Op het laatste moment moest het met negen man naar Groningen reizen, waardoor het al met een achterstand begon. Toen Jan-Maarten Koorn en Max Doornbosch na een goede partij verloren, was het gedaan. Kees Pippel en Jesse Bos maakten de score nog draaglijk. Alleen Conall Sleutel verloor nog, waardoor het 12-8 voor de Groningers werd.

Ook het combinatieteam had een zware dag. Alleen Klaas de Krijger en Gert Koopman pakten een punt tegen Zaanstreek 2.

 1-okt-2022:Martin van Dijk - Gelukkige zege in Twente.
Na twee wedstrijden mag DCIJ zich nog steeds de trotse koploper van de hoofdklasse A noemen. Uit bij Witte van Moort 2 wisten de IJmuidenaren met veel geluk en doorzettingsvermogen de zege over de streep te trekken: 9-11.

Captain Martin van Dijk gaf al snel het goede voorbeeld. Voor de tweede maal mocht hij in de opening een combinatie uithalen. Na de nodige ruilen bereidde zijn tegenstander een nieuwe ruil voor. Hierbij zag hij echter een kleine combinatie naar dam over het hoofd. Hierdoor stond het binnen twee uur al 0-2.

Cees van der Vlis had een op papier veel sterkere tegenstander, maar in de partij was daar weinig van te merken. De partij ging geruisloos naar remise. Daarna volgde de volgende meevaller voor DCIJ. Conall Sleutel trapte in een simpele 4-om-3, maar ging daarna stoïcijns door. Nadat zijn tegenstander het op een klassieke stand liet aankomen, wist Conall met een offer nog een punt te pakken.

Ook Bram van Bakel ging langs het randje van de afgrond. In een 4-om-4 eindspel wist hij nog net door te breken. Bij goed spel van zijn tegenstander zou hij vlak voor de damlijn afgestopt zijn. Wim Winter vergrootte vervolgens de voorsprong. Na een opening met opgedrongen randschijven liet Wims opponent te veel ruilen toe. In een dunne stand ging Wim er nog voor zitten en wist hij gratis door te breken: 3-7. Kees Pippel en Jesse Bos beten zich stuk op hun tegenstanders. Kees koos in een partij met opgedrongen randschijven voor een veilige optie door een ruil te nemen waarbij beide spelers doorbraken. De remise was daarna snel een feit. Jesse had terreinvoordeel, maar zag geen kansen meer in een 5-om-5. Nu waren er nog twee punten nodig voor de teamzege: 5-9.

Bij de overige partijen was er van alles gebeurd. Max Doornbosch had wat tempovoorsprong in een klassieke stand en moest een schijf offeren om niet vast te lopen. Daarna wist hij op miraculeuze wijze nog een punt te pakken. Jan-Maarten Koorn stond vanaf de opening onder druk, maar toen zijn tegenstander afhaakte kwam hij heel goed te staan. Jan-Maarten koos voor een combinatie naar dam, die slechts remise opleverde. Doorspelen had betere kansen gegeven. Het elfde punt was echter binnen, dus kon er feest gevierd worden.

Na vier partijen waarin DCIJ met mazzel nog een punt pakte, ging het juist bij Krijn ter Braake nog fout. Krijn had vanaf de opening de leiding genomen met een korte vleugelopsluiting. Hij had eventueel een schijf kunnen offeren met enorme compensatie, maar ging vol voor de winst. Krijn ging echter ten onder aan zijn zwakke korte vleugel. Het dammeneindspel dat op het bord kwam was niet meer te redden: 9-11.

In de volgende ronde mag DCIJ naar Groningen voor de topper tegen Het Noorden.

22-sep-2022:Martin van Dijk - Vliegende start voor eerste tiental IJmuiden.
De nationale competitie is afgelopen zaterdag weer begonnen. Damclub IJmuiden (DCIJ) speelt dit seizoen met het eerste tiental in de hoofdklasse A en een combinatieteam met de Haarlemse Damclub in de tweede klasse C. In het combinatieteam krijgen jeugdleden van beide clubs de kans om ervaring op te doen.

In Driehuis ontving DCIJ 1 het tweede team van nationale topper Hijken DTC uit Drenthe. Het werd een droomstart voor DCIJ. Binnen twee-enhalf uur zaten de IJmuidenaren al op rozen. Conall Sleutel en nieuwe captain Martin van Dijk wonnen al snel met combinaties en Cees van der Vlis liet zijn tegenstander zien waarom het door hem bezette veld het kerkhofveld genoemd wordt door deze schijf te veroveren. Daarna dwongen Jesse Bos en Stijn Tuijtel met sterk positiespel hun tegenstanders tot opgave: 10-0. Kees Pippel was de eerste die niet tot winst kwam. In de opening legde Pippels tegenstander zijn hoofd al op het hakblok met een riskante Partie Bonnard. Pippel had een schijf voorsprong kunnen behalen, maar kwam niet verder dan remise.

Wim Winter ontsnapte tot tweemaal toe aan een dodelijke combinatie, om toch te winnen. Krijn ter Braake leek zijn tegenstander op te rollen, maar in de afwerking ging het nog mis met remise als gevolg. Daarna maakten Max Doornbosch en Jan-Maarten Koorn het feest compleet. Doornbosch wist in een complexe partij een overwinning te boeken en Koorn sloeg toe in een voordelig eindspel: 18-2 voor DCIJ (De Jutter/Hofgeest).

 1-sep-2022:Damclub IJmuiden biedt een damcursus aan voor volwassenen.

Eindelijk van je zoontje winnen? Of win jij juist elk spelletje dat je speelt? In deze cursus leer je welke methoden er zijn om met dammen te winnen, waarna je gegarandeerd een heel stuk beter speelt. De cursus bestaat uit 5 lessen en kost slechts € 15. Inclusief cursusboek.

De spelregels zijn simpel, maar dammen is een ingewikkelde denksport met oneindig veel mogelijkheden. Damclub IJmuiden is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Dambond en speelt competitie in de hoofdklasse. Na deze cursus kun je kijken of je het leuk vindt om lid te worden van onze vereniging, maar je bent uiteraard niets verplicht.

In les 1. leren we je hoe je met een combinatie schijven kunt winnen. Wel eens van de Haarlemmer zet gehoord? Al na twee zetten kan deze combinatie op het bord komen!

Les 2. gaat in op het halen van een dam. Met een dam kun je veel meer dan met een schijf!

Les 3. behandelt het positiespel. Hoe kun je je schijven zo opstellen dat je tegenstander niets meer kan doen?

Les 4. gaat over aanvallen en verdedigen. Heb je wel eens van een voorpost gehoord? Of van de IJmuider Stormram? In deze les leren we je er alles over.

In les 5. combineren we de opgedane kennis van de vorige lessen, zodat je de methoden nog beter kunt toepassen. Succes gegarandeerd!

De cursus start op vrijdag 30 september in de Jan Campertschool in Driehuis. Aanvangstijd 19.30 uur. De lessen duren een uur. Aanmelden via secretaris@damclubijmuiden.nl. Eerst meer informatie? Bel 06 46 02 53 28.

26-aug-2022:Luuk Terweijden wint Kers de Jong toernooi

 2-aug-2022:Damclub IJmuiden (DCIJ) is deze zomer verschillende keren buiten te vinden. Zo waren we al op het Havenfestival en bivakkeerden we op Plein 45 voor het stadhuis. Op de jaarmarkt van de Santpoortse feestweek kan jong en oud op vrijdag 5 augustus vanaf 10 uur aanschuiven om zomaar een partijtje te dammen of z'n/haar krachten te meten met de ervaren leden. Ook is er een prijsvraag: wie raadt het juiste aantal schijven? De eerste prijs is een cadeaubon van € 50,=. De winnaar wordt op vrijdag 26 augustus bekendgemaakt tijdens het naar oud-voorzitter Kerst de Jong vernoemde sneldamtoernooi. Dit is tevens de start van het seizoen, waarna er weer binnen gespeeld zal worden in de Jan Campertschool in Driehuis. Elke vrijdag is er clubavond, vanaf 19:00 uur voor de jeugd en 20:00 voor de volwassenen.

14-juli-2022: Morgen, 15 juli, damt DCIJ weer buiten. We spelen vanaf 19.30 uur een toernooi op Plein 45, voor het gemeentehuis. We hopen dat er veel mensen op afkomen. Geef je op en neem vooral je partner, buurvrouw of verre familielid mee! Er zijn hapjes en drankjes en voor de winnaars verschillende prijzen. Tot morgen!

30-juni-2022: Velsen - DCIJ komt naar je toe deze zomer. Nu de zomer begonnen is en de onderlinge competitie van Damclub IJmuiden (DCIJ) vanwege de vele zomertoernooien in binnen- en buitenland stilligt, is er tijd voor buitenactiviteiten. Zo grijpt DCIJ onder leiding van de zusters Jacqueline en Nicole Schouten en Cees van der Vlis een aantal evenementen in de regio aan om het dammen te promoten.

Zo was het afgelopen weekend vertegenwoordigd op het Havenfestival in IJmuiden. Wie wilde, kon aanschuiven voor een potje. Van deze gelegenheid werd door jong en oud gebruik gemaakt. De reacties varieerden van ‘ik speelde vroeger veel tegen mijn oma’ tot ‘ik heb nog nooit gedamd, maar wil het graag proberen’. Veel Velsenaren zullen in het verleden aan het schooldamtoer- nooi meegedaan hebben. Ook dit jaar zullen dit toernooi (als Corona niet roet in het eten gooit) en tien gratis lessen voor de topscorers georganiseerd worden.

DCIJ wil naast de jeugd ook geïnteresseerde volwassenen de kans bieden om kennis te maken met de vele strategische en tactische moge- lijkheden van het damspel. Hoe kun je bijvoorbeeld met de Haarlemmer al na twee zetten twee schijven voor komen, hoe wals je met de IJmuider Stormram over de tegenstander heen, wanneer plaats je een gambiet en wat betekent oppositie? Daarom start er in september in Driehuis een cursus voor volwassenen.

Voorlopig wordt er echter buiten doorgedamd. Zo wordt er op 15 juli vanaf 19.30 uur een toernooi op Plein 45 georganiseerd. Meer informatie over zowel de cursus als zomeractivi teiten is binnenkort te vinden op de website en Facebookpagina van Damclub IJmuiden.

Intussen vond afgelopen week in Baarn de aftrap van het zomertoer nooienseizoen in Nederland plaats. Max Doornbosch, komend seizoen basisspeler van het eerste tiental, speelde een wisselvallig toernooi en eindigde in de middenmoot met 7 punten uit 7. Klaas de Krijger deed het naar behoren en pakte 6 punten.

22-juni-2022:

Damclub IJmuiden kun je deze zomer verschillende keren buiten aantreffen.

Op vrijdag 15 juli zetten we op Plein 45 onze tafels en stoelen neer en gaan dammen.

Ook willen we ons gezicht laten zien op de Santpoortse Feestweek. Check onze website damclubijmuiden.nl voor de data en de locaties.

De eerste activiteit die op het programma staat is het Havenfestival, op 25 en 26 juni, komend weekend dus. Iedereen is welkom bij onze stand op de Trawlerkade om een partijtje te dammen!

Zondagmiddag om 14.00 uur organiseren we een toernooi, waar ook niet-leden aan kunnen deelnemen. Dus kom vooral langs op zondagmiddag. Er zijn hapjes en drankjes en voor de winnaar staat een fles wijn klaar.

15-apr-2022:Artikel De Jutter p. 8: ”DCIJ-nieuws: Geslaagde wederopstanding denksportavond”

19-mrt-2022:Artikel De Jutter p. 22: ”DCIJ-nieuws: Kees Pippel pakt topscorerstitel hoofdklasse”

05-mrt-2022:Artikel De Jutter p. 24: ”Dammers DCIJ derde na walk-over”

19-feb-2022:Artikel De Jutter p. 25: ”DCIJ in subtop hoofdklasse na zege in Rijnsburg”

05-feb-2022: DCIJ speelt gelijk tegen het sterke Heijmans Excelsior.
4 DCIJ-ers, Krijn ter Braake, Kees Pippel, Martin van Dijk en Jesse Bos, in top tien topscores van de Nationale Clubcompetitie KNDB 2022.

21-jan-2022:Clubavond weer mogelijk!


Nieuws » 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 / 2005 » Terug