DCIJ junioren kampioen HF juniorendrietallen

Door Stijn Tuytel

Zaterdag 7 oktober werd in IJmuiden de halve finale van juniorendrietallen gehouden. Van de vijf teams mochten de eerste drie naar de finale. Het team van DCIJ bestond uit Jan-Maarten (bord 2), Feroz (bord 3) en ik (bord 1). Een sterk team, maar de tegenstanders mochten er ook wezen. Zo was SNA weer van de partij, net als ADC. Deze teams waren op papier toch sterker dan wij. Dit gold zeker voor Den Haag, met junioren NK-finalist Robin Vogelaar en nummer twee van het EK aspiranten Stefan Stapper. GDC was op papier het zwakst.

Het toernooi begon goed, toen bleek dat Den Haag niet kon deelnemen, wegens het gebrek aan vervoer. Zo bleven er vier teams over. Goede zaken kon worden gedaan door de eerste ronde van GDC te winnen. En dit gebeurde, met 5-1. ADC won van SNA.

Dan weet je eigenlijk al dat je door bent, omdat ADC en SNA ook wel van GDC hoorden te winnen. Dit vertelde ik Jan-Maarten en Feroz ook, met als toevoeging dat elk punt nu is meegenomen. En punten werden meegenomen..

Volgende ronde tegen SNA. Jan-Maarten verloor al snel van de sterke Dave Bleeker. Ik won van angstgegner Mike Koopmanschap, door een smerig zetje. Heerlijk. Het was wachten op Feroz. Hij was in een nadelige stand beland, maar stuurde keurig op remise aan. Zo was de uitslag 3-3. ADC won zoals verwacht van GDC. Drie punten, tijd voor een bitterballetje.

Dit betekende dat we sowieso door waren, omdat GDC 0 punten had, met nog één ronde te gaan. SNA had er ook 3. ADC had 4 punten. De laatste ronde mochten we tegen ADC. Ik zag de bui al hangen, omdat dit een zeer breed team was. Feroz wilde met Jan-Maarten van bord wisselen. Dit pakte goed uit; Feroz won door een zetje van de taaie Martin van der Sluis. Hierna won ik van Martijn van der Klis door, wederom, een zetje. Jan-Maarten speelde gelijktijdig remise tegen NK-aspiranten finalist Jeroen Stolwijk. Dat SNA won van GDC is enkel voor de statistieken.

Zo waren we eerste geworden! Ver boven verwachting, zoals Wim ook zei in de prijsuitreiking. Elke speler kreeg namens de gemeente een chic denksportpakket dat de voorzitter van de gemeente heeft weten los te peuteren.

Terug