Jeugd seizoen 2005/2006

19-jul-2006: Eindverslag NK junioren

Inmiddels is het NK junioren afgelopen. DCIJ'er Stijn Tuytel wist in zijn laatste juniorenjaar niet verder te komen dan de elfde plaats. Klik verslag NK junioren 2006 voor Stijns verslag.

10-jul-2006: Tussentijds verslag NK junioren

Door: Stijn Tuytel

Het NK Junioren is op het moment in volle gang. De eerste vijf ronden zitten erop. Het toernooi kan tot nu toe met een enkel woord worden samengevat: zuur.

De eerste ronde een vlakke partij tegen Robin Vogelaar, met remise als uitslag. De tweede ronde begon de misère. Tegen Daniël Merkus maakte ik een rekenfoutje en verloor. Tegen Mike Koopmanschap trapte ik in een forcing. De vierde ronde stond hekkensluiter René Wijpkema op het programma. In een betere stand haalde ik een zetje uit, maar er zat nog iets achter. Een mooie lokzet dus.

Allemaal leuk en aardig, maar 1 uit 4 tegen, relatief, zwakke tegenstanders was een score om van te huilen. Tegen Arjen Timmer moest worden gescoord. Ik had immers nog een kater van die partij in de Halve Finale (Stijn verloor geniepig in een goede stand, red.). Na een spannende pot werden de punten gedeeld.

Maar, het toernooi telt nog 6 ronden. Tegen de relatief sterke tegenstanders moeten punten worden gepakt. Opmerkelijk is dat Mike samen met Pim Meurs fier aan kop staat met +3. Als Mike deze score enigszins kan uitbreiden, krijgen we (eindelijk) eens een verrassende einduitslag.

24-jun-2006: Stijn Tuytel, Feroz Amirkhan, Conall Sleutel en Rick Hartman 5e op NK sneldammen voor jeugdteams

Nadat DCIJ vorig seizoen al met een pupillenteam 5e van Nederland wist te worden, wist ditmaal een gemengd team (1 junior, 1 aspirant, 1 pupil en 1 welp) in Wageningen de 5e plaats te behalen bij het NK sneldammen voor jeugdteams. Bijna had DCIJ nog een derde plaats opgeëist, maar het kwam in de laatste ronde net tekort om SNA te verslaan. Het deelnemersveld bestond uit 33 teams, die 10 ronden volgens het Zwitsers systeem speelden. Daarbij speelden de junioren op bord 1, aspiranten op bord 2 en pupillen/welpen op de borden 3 en 4.

Captain Stijn Tuytel (junior) nam zijn jongere teamleden goed op sleeptouw. Met een indrukwekkende score (10-17 of 10-18) nam hij een groot deel van de druk voor de overige teamleden weg. Eerstejaars aspirant Feroz Amirkhan wilde niet achterblijven en eindigde met een score van 10-15 ook met een duidelijke positieve score. Daarnaast wist hij van een aantal angstgegners te winnen, dus heeft hij ook aan zijn zelfvertrouwen achter het bord gewerkt (voortaan dus niet meer denken dat je van bepaalde spelers niet kan winnen!). Pupil Conall Sleutel kwam veel bekenden van de Centrale PupillenTraining tegen. Hij eindigde met een score van 10-12 ook in de plus. Tot slot had de benjamin van het team, Rick Hartman, de pech dat hij als welp toch vooral tegen pupillen moest spelen. Hij wist zijn eerste wedstrijd te winnen, maar kon dit resultaat niet herhalen in de rest van het toernooi. Geen schande als je onder andere tegen de nummer 2 van het afgelopen NK pupillen moet spelen!

Nadat DCIJ in de eerste wedstrijden twee keer verloor, wist het vijf wedstrijden op rij niet te verliezen, waardoor het een sprong in het klassement maakte. In de laatste ronde moest er gewonnen worden van het altijd sterke SNA om een podiumplaats te behalen. Rick moest al snel opgeven tegen Berry Hofmans, maar daar tegenover stond winst voor Stijn en Feroz (tegen "angstgegner" Dave Bleeker). Conall moest vervolgens in een 4-om-4 stand met allebei een dam remise maken tegen Ben Jansen Verplanke, maar hij verloor nipt, waardoor de eindstand 4-4 was en SNA derde en DCIJ vijfde werd. Desondanks heeft het jeugdviertal van DCIJ een knappe prestatie neergezet en laten zien dat het de aansluiting met de top van Nederland heeft weten te vinden.

Hieronder volgen de uitslagen en de eindstand. Klik hier voor het verslag sneldammen viertallen jeugd 2006van Conall Sleutel. Ook is er een verslag met foto's op DamZ! verschenen.

De achtereenvolgende uitslagen waren:

Damclub IJmuiden - DVA Verhaar Montage (Alblasserdam) 7-1

Damclub IJmuiden – Het Noorden 2 (Groningen) 2-6

Damclub IJmuiden – ADC 3 (Alphen a/d Rijn) 5-3

Damclub IJmuiden – Des Lunteren 3-5

Damclub IJmuiden – Hiltex (Amsterdam) 6-2

Damclub IJmuiden – BDSV (Barneveld) 5-3

Damclub IJmuiden – GDC (Gorinchem) 4-4

Damclub IJmuiden – Heijting Huissen 4-4

Damclub IJmuiden – Hijken 2 6-2

Damclub IJmuiden – SNA (Heerhugowaard) 4-4

Eindstand:

1 Het Noorden (Groningen) 10-20

2 GDC (Gorinchem) 10-15

3 SNA (Heerhugowaard) 10-14

4 Hijken 1 10-13

5 DC IJmuiden 10-13

6 De Oldehove (Leeuwarden) 10-12

7 Meurs D&Z (Culemborg) 10-12

8 Het Noorden 2 (Groningen) 10-12

9 DES Lunteren 10-12

10 BDSV (Barneveld) 10-12

11 RDC (Rijnsburg) 10-12

12 Huissen 10-11

Totaal 33 teams

18-jun-2006: NK sneldammen

Op zaterdag 17 juni was DCIJ met twee jeugdleden vertegenwoordigd bij het NK sneldammen. Conall Sleutel (pupillen) en Rick Hartman (welpen) hadden zich verrassend voor dit toernooi geplaatst door tweede van Noord-Holland te worden. Conall en Rick moesten eerst een halve finale spelen in een poule van zes spelers. De eerste twee uit die poule gingen door naar de A-finale, de nummer drie en vier naar de B-finale en de nummer vijf en zes naar de C-finale.

Conall werd in zijn halve finalepoule vierde met twee overwinningen en drie nederlagen. In de B-finale had Conall een indrukwekkende start met een score van 5-8. Helaas verloor hij de laatste twee ronden nog, waardoor hij derde werd in zijn poule en in het eindklassement een 11e plaats bereikte.

Voor Rick was dit zijn eerste grote toernooi. In de halve finalepoule wist hij helaas geen punt te pakken, maar won hij wel bijna van de uiteindelijke winnaar. In de C-finale wist hij nog een knappe overwinning te behalen op de kampioene van Noord-Holland en eindigde hij als zesde, waardoor hij in het eindklassement als 22e eindigde.

Klik hier voor het verslag NK sneldammen pupillen 2006 voor Ricks verslag en verslag NK sneldammen welpen 2006 voor Conalls verslag. De eindstanden zijn hier terug te vinden.

17-jun-2006: Podiumplaats Vince van der Wiele bij jeugdtoernooi Den Ilp

Op zaterdag 17 juni vond het laatste jeugdtoernooi voor de Noord-Holland cup plaats in Den Ilp. Doordat Rick Hartman en Conall Sleutel op dezelfde dag het NK sneldammen moesten spelen, was DCIJ ditmaal met vier deelnemers vertegenwoordigd.

Vince van der Wiele wist in groep 6, waarin hij het onder andere tegen een aantal sterke Noord-Hollandse welpenspelers op moest nemen, een keurige derde plaats te behalen. Even leek het fout te gaan voor Vince, toen hij (in een remisestand) op de klok leek te gaan winnen. Hij werd echter onder druk gezet door een clubgenoot van zijn tegenstandster om remise te geven en anders de 25-zettenregel te volgen. Vince, die zich van geen kwaad bewust was, bereikte echter snel daarna driemaal dezelfde stand, waardoor er remise door de scheidsrechter vastgesteld werd. Door de commotie die daarna ontstond vanwege het optreden van de clubgenoot was het moeilijk voor Vince om zich weer voor de laatste ronde op te laden.Vince liet zich echter niet kennen, won zijn laatste wedstrijd en werd keurig derde.

De andere DCIJ'ers wisten het podium niet te bereiken. Feroz Amirkhan had een slechte start in groep 1. Het herstel kwam net te laat om op het podium te komen: hij werd op onderling resultaat 4e. Berrie Bottelier kon in groep 5 niet in het goede ritme komen en eindigde onderin. Dana van der Wiele tot slot wist ondanks dat ze ziek was nog een aantal punten te pakken.

De eindstanden van dit toernooi evenals de einduitslag van de Noord-Holland Jeugdcup en foto's van het toernooi zijn terug te vinden op de website van de Enkhuizer Damclub. Ook is er een artikel over het toernooi verschenen op DamZ!

12-jun-2006: Conall Sleutel opgenomen in talentengroep Noord-Holland

In navolging van Feroz Amirkhan is Conall Sleutel opgenomen in de talentengroep van Noord-Holland. Deze groep wordt door nationaal toptrainer Tjalling Goedemoed getraind. Hiermee wordt Conall de derde DCIJ'er die door Tjalling getraind wordt na Stijn Tuytel en Feroz Amirkhan.

31-mei-2006: Geslaagden

Op vrijdag 19 en 26 mei en 2 juni heeft een aantal jeugdleden weer examen gedaan. Iedereen slaagde met een hoge score en kreeg tijdens de jaarvergadering een diploma uitgereikt van jeugdleider Jesse Bos. De volgende diploma's werden uitgereikt:

Wiersma wit: Rodney van Beilen, Dana van der Wiele

Wiersma zwart: Rick Hartman, Berrie Bottelier, Felix van den Berg

Roozenburg wit: Conall Sleutel

Springer wit: Feroz Amirkhan

Deze resultaten zijn ook op DamZ! verschenen.

20-mei-2006: Juniorenteam kampioen van Noord-Holland: pupillenteam redt het net niet

Op zaterdag 20 mei werd in Purmerend het Noord-Hollands kampioenschap voor jeugdteams gehouden. DCIJ was met twee teams vertegenwoordigd: een juniorenteam met Stijn Tuytel, Jan-Maarten Koorn en Feroz Amirkhan (die pas eerstejaars aspirant is) en een pupillenteam met Conall Sleutel, Berrie Bottelier, Vince van der Wiele en Rick Hartman (die nog welp is). Het juniorenteam speelde twee wedstrijden tegen SNA, dat het enige andere juniorenteam was. De pupillen waren ingedeeld in een poule van vijf (waarbij één team van SNA een welpenteam was).

Het juniorenteam wist uiteindelijk nipt kampioen te worden. In de eerste wedstrijd wonnen Stijn en Feroz en verloor Jan-Maarten onnodig in een goede stand. In de tweede wedstrijd had SNA zijn opstelling veranderd en kreeg Feroz een zwaardere tegenstander. Stijn won al vrij snel, maar Feroz en Jan-Maarten wisten niet het bevrijdende derde punt te halen. Hierdoor waren DCIJ en SNA precies gelijk geëindigd en werd er naar de score aan het hoogste bord gekeken. De twee overwinningen van Stijn aan het eerste bord waren vervolgens genoeg om tot winnaar uitgeroepen te worden. De uitslagen waren als volgt:

DCIJ - SNA 4-2

1. Stijn Tuytel- Mike Koopmanschap 2-0

2. Jan-Maarten Koorn- Dave Bleeker 0-2

3. Feroz Amirkhan- Jos Brammer 2-0

SNA- DCIJ 4-2

1. Jos Brammer- Stijn Tuytel 0-2

2. Dave Bleeker- Jan-Maarten Koorn 2-0

3. Mike Koopmanschap- Feroz Amirkhan 2-0

De pupillen begonnen met een lastige wedstrijd tegen Hiltex, dat bestond uit spelers die aan de halve finale van Nederland hadden meegedaan. Berrie, Vince en Rick kwamen nog wat tekort tegen dit team en kopman Conall redde de eer door te winnen, waarmee de eerste wedstrijd met 2-6 verloren ging.

In de tweede ronde leek DCIJ op weg naar een overwinning tegen OG Den Ilp. Rick en Vince wisten te winnen en Berrie verloor. Conall kwam echter in de problemen tegen Rosa Vermeulen, maar Rosa wist niet de directe winst te vinden. Conall moest vervolgens in tijdnood snel naar een remisegaatje zoeken, maar ditmaal wist Rosa wel de winst te vinden. Hierdoor werd het 4-4.

In de derde wedstrijd tegen de welpen van SNA moest er gewonnen worden. Berrie wist zijn eerste overwinning te boeken en ook Rick won. Hoewel Vince verloor kwam de overwinning niet in gevaar, aangezien Conall gedecideerd won: een keurige 6-2 overwinning dus.

In de laatste ronde werd het erg spannend. Een overwinning tegen de pupillen van SNA zou genoeg zijn voor de derde plaats, die recht gaf op een plaats in de halve finale van Nederland. Berrie en Rick leken echter al snel te gaan verliezen. Berrie verloor dan ook, maar Rick knokte zich terug in de wedstrijd en miste uiteindelijk zelfs de winst. Toen Conall won waren alle ogen op Vince gericht. Vince wist twee dammen te halen en leek te gaan winnen, totdat het noodlot toesloeg. Op het moment dat Vince zijn tegenstanders dam kon vangen was hij iets te vlug. Hierdoor offerde hij in plaats van een schijf zijn dam en kon zijn tegenstander doorslaan, waardoor Vince met remise genoegen moest nemen.

Door de 4-4 tegen het pupillenteam van SNA was DCIJ precies gelijk met OG Den Ilp op de derde plaats geëindigd. Daarom werd er gekeken naar de score op het hoogste bord en door Conalls nederlaag tegen Rosa Vermeulen werd OG Den Ilp derde en DCIJ vierde, waardoor op het nippertje de halve finale van Nederland gemist werd. De eindstand was als volgt:

1. Hiltex 4-6 (23 bordpunten)

2. SNA pupillen 4-6 (20 bordpunten)

3. OG Den Ilp 4-4 (16 bordpunten; door naar hf NK op basis van hoogste bord)

4. DCIJ 4-4 (16 bordpunten)

5. SNA welpen 4-0 (5 bordpunten)

Al met al heel jammer, maar Vince mag nog twee jaar meedoen en Rick zelfs vier jaar. De persoonlijke scores waren als volgt:

Conall Sleutel 4-6

Rick Hartman 4-5 (!)

Vince van der Wiele 4-3

Berrie Bottelier 4-2

07-mei-2006: Stijn Tuytel door finale NK junioren; wisselende resultaten Feroz Amirkhan en Conall Sleutel

In de meivakantie werden er op verschillende plaatsen in Nederland de nationale jeugdkampioenschappen gespeeld. Ook DCIJ was met dire deelnemers goed vertegenwoordigd. Stijn Tuytel deed voor het laatste jaar mee aan de halve finale voor junioren en was in de poule van Hollandscheveld ingedeeld. Feroz Amirkhan daarentegen heeft als eerstejaars aspirant nog een paar keer de kans om bij de aspiranten mee te doen. Hij speelde in Wapenveld de halve finale voor aspiranten. Tot slot had Conall Sleutel zich via een vierde plaats in de halve finale in IJsselstein geplaatst voor de finale van het NK pupillen in Huissen.

Stijn, die al tweemaal de finale bij de junioren gehaald had, wist ook ditmaal de finale te bereiken. Ondanks dat hij in veel partijen een mindere stand had, kon hij met zijn ervaring in het spelen van halve finales vaak nog zijn partijen winnen. Slechts éénmaal ontkwam hij niet aan een nederlaag. Met een score van 7-10 werd hij tweede in zijn poule achter Mike Koopmanschap van SNA Heerhugowaard.

Dat ervaring van belang is bij een halve finale van Nederland bleek uit de halve finale die Feroz speelde. Het werd een harde leerschool voor Feroz, die vorig jaar nog bij het NK pupillen in de top mee kon draaien. In een aantal partijen brak het gebrek aan ervaring hem op, waardoor hij een paar winnende standen niet kon verzilveren en in een andere partij te vroeg opgaf. Met een score van 7-2 eindigde Feroz op een gedeeld laatste plaats. Klik hier voor het verslag NK aspiranten 2006 van Feroz.

Dat Conall in zijn eerste actieve damjaar al de finale van Nederland bij de pupillen zou bereiken, was al een prestatie van formaat. In de finale miste hij echter nog de ervaring van het spelen van belangrijke toernooien. Conall speelde als vanouds zeer degelijk, maar leek zich te weinig bewust te zijn van de kansen die hij in zijn partijen kreeg. Tegen de toppers kwam hij nog tekort, maar toch wist hij drie partijen te winnen. Met een score van 8-7 eindigde hij op een 12e plaats. Volgend jaar mag Conall gaan proberen de halve finale voor aspiranten te bereiken.

25-apr-2006: Programma NK pupillen in Huissen nu online

Van 1 t/m 5 mei speelt Conall Sleutel in Huissen de finale van het NK pupillen. Op de website van DV Huissen (DVI) is onder andere het programma en een profiel van de finalisten terug te vinden. Tijdens het NK zullen ook de uitslagen op deze pagina verschijnen.

23-apr-2006: Schoolteam Het Anker strandt in halve finale van Nederland

Op zaterdag 22 april werden de halve finales van Nederland voor schoolteams gespeeld. Het Anker was het enige team uit de gemeente Velsen dat zich voor deze wedstrijd geplaatst had. Het was ingedeeld in Naaldwijk in een poule van 16 teams, waarvan er 3 door naar de finale mochten. Met een achtste plaats kwam Het Anker nog iets tekort om zich voor de finale te plaatsen. Meer informatie over de halve finale van Nederland voor schoolteams is te vinden op DamZ!

19-apr-2006: Halve finalepoules Stijn Tuytel en Feroz Amirkhan bekend

Van 1 t/m 5 mei doen DCIJ'ers Stijn Tuytel (als laatstejaars junior) en Feroz Amirkhan (als eerstejaars aspirant) mee aan de halve finale van Nederland. Inmiddels zijn de halve finalepoules bekend. Stijn speelt in Hollandscheveld en Feroz in Wapenveld. Stijn lijkt in zijn poule één van de favorieten voor een finaleplaats te zijn. Feroz is ingedeeld in een zware poule met een aantal aspirantenfinalisten van vorig jaar, waaronder Casper Remeijer van HDC Haarlem. De poule-indeling van Stijn en Feroz (en later ook de uitslagen) is terug te vinden op DamXL.

19-apr-2006: Conall Sleutel door naar finale NK pupillen!

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april moest Conall Sleutel samen met 15 andere deelnemers in IJsselstein strijden om 4 NK-finaleplaatsen. Amper anderhalf jaar nadat hij bij DCIJ met dammen begonnen is, is het hem met een score van 9 punten uit 7 wedstrijden gelukt om op een vierde plaats te eindigen en daarmee een finaleplaats te bemachtigen. Na één dag stond hij zelfs nog gedeeld eerste met een score van 7 punten uit 4 wedstrijden!

/images/conallijsselstein.jpg

Klik hier voor het veslag halve finale pupillen 2006 van Conall. Ook op DamZ! zijn er twee artikelen verschenen over Conall's halve finalepoule. Klik hier voor het verslag van de eerste dag en hier voor het verslag van de tweede dag.

09-apr-2006: Prima resultaten Feroz Amirkhan en Conall Sleutel bij nationale jeugddamdag

De DCIJ-jeugdspelers Feroz Amirkhan en Conall Sleutel hebben beide een goede prestatie geleverd bij de nationale jeugddamdag. Bij dit toernooi strijden de beste vijf spelers van elke provincie in teams tegen elkaar. Feroz en Conall hadden zich via het Noord-Hollands kampioenschap voor deze wedstrijd geplaatst.

Feroz wist met het Noord-Hollands aspirantenteam keurig tweede te worden achter Gelderland, dat al jarenlang domineert. Daarbij was zijn eigen inbreng van groot belang: hij werd teamtopscorer. Daarnaast won hij ook nog de tweede prijs in de categorie mooiste combinatie, waarvoor hij een envelop met geld overhandigd kreeg.

Conall wist met zijn Noord-Hollands pupillenteam helaas niet het podium te bereiken: zijn team werd vijfde. Zelf won hij drie partijen, speelde hij er drie remise en verloor hij er slechts één.

Klik hier voor het verslag jeugddamdag pupillen 2006 van Conall en het verslag jeugddamdag pupillen 2006van Feroz.

05-apr-2006: Indeling halve finale pupillen bekend

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april speelt Conall Sleutel mee in de halve finale van Nederland voor pupillen. Inmiddels is de groepsindeling bekend. Conall is ingedeeld in de groep in IJsselstein samen met onder andere drie jeugdspelers van Hiltex. Conall dient bij de eerste vier te eindigen om zich voor de finale te plaatsen.

De groepsindeling is terug te vinden op DamZ! (waar foutief Conan (the Barbarian?) in plaats van Conall Sleutel staat).

01-apr-2006: Goede resultaten DCIJ-jeugd bij Noord-Hollands kampioenschap sneldammen

Nadat de jeugd van DCIJ een week eerder goede resultaten had behaald bij het jeugdtoernooi in Heerhugowaard, werden er bij het Noord-Hollands kampioenschap sneldammen in Purmerend wederom bekers in de wacht gesleept. Ditmaal werden er twee tweede plaatsen en een vierde plaats behaald.

De pas 9-jarige Rick Hartman blijft verrassen. Nadat hij al bekers had gewonnen bij de jeugdtoernooien in Assendelft en Heerhugowaard, wist hij nu een mooie tweede plaats te behalen bij de welpen. Hiermee verdiende hij ook een startbewijs voor de halve finale van Nederland sneldammen!

Ook Conall Sleutel blijft het goed doen. Bij de pupillen wist hij na een overwinning in een barrage tegen de sterke Ritchie Wijnker de tweede plaats te veroveren. Ook voor Conall geldt dat hij een startbewijs voor de halve finale van Nederland behaald heeft.

Tot slot kwam Feroz Amirkhan bij de aspiranten net tekort voor een podiumplaats. In een zeer sterk deelnemersveld moest hij Casper Remeijer, Dave Bleeker en Richard Bos voor zich dulden. Daarbij was het jammer dat Feroz in een gewonnen stand tegen Richard Bos verkeerd sloeg, waardoor zijn partij nog in remise eindigde. Feroz is echter pas eerstejaars aspirant en heeft nog twee jaar te gaan, dus hij krijgt nog genoeg kansen om zichzelf bij de aspiranten te bewijzen.

Inmiddels zijn de eindstanden terug te vinden op de website van de Enkhuizer Damclub.

31-maa-2006: Schooldamteam Het Anker door naar halve finale van Nederland in Naaldwijk

Eerder werd op deze site gemeld dat de Velsense basisscholen niet een podiumplaats wisten te bereiken bij de finale van het Noord-Hollands kampioenschap schooldammen. De zevende plaats was voor Het Anker uit Velserbroek echter wel genoeg om door te gaan naar de halve finale van Nederland. Het Anker is samen met 15 andere teams ingedeeld in de halve finalepoule in Naaldwijk. Een uitgebreid overzicht is te vinden op DamZ! .

26-maa-2006: Drie podiumplaatsen voor jeugd DCIJ bij Noord-Holland Cup in Heerhugowaard

In Heerhugowaard werd er op zaterdag 25 maart door een groep jeugdleden van DCIJ deelgenomen aan het Lentejeugddamtoernooi in Heerhugowaard, dat onderdeel uitmaakt van de Noord-Holland Cup. De resultaten waren als volgt:

Rick Hartman kon op het laatste moment nog meedoen aan het toernooi en liet de wedstrijdleiding zien waarom hij aan het deelnemersveld toegevoegd werd. Na een eerste plaats in Assendelft behaalde hij ditmaal een derde plaats in groep 5. Conall Sleutel, die de dag na het toernooi voor het eerst centrale pupillentraining had in het Gelderse Huissen, behaalde een keurige eerste plaats in groep 2 door zes van zijn zeven partijen te winnen. Berrie Bottelier tot slot maakte indruk met zijn eerste plaats in groep 3, waarbij hij in de laatste ronde zijn vier medekoplopers van zich afschudde (mede dankzij clubgenoot Vince van der Wiele, die van één van Berries concurrenten won).

De andere DCIJ'ers konden helaas nog geen prijs pakken: Vince van der Wiele werd 8e in groep 3, Felix van den Berg 9e in groep 4 en Dana van der Wiele 11e in groep 5.

Inmiddels is er ook een artikel van het toernooi met foto's verschenen op DamZ! . Op de website van de Enkhuizer Damclub zijn de eindstanden van Heerhugowaard en de tussenstand van de Noord-Holland Cup terug te vinden.

15-maa-2006: Velsense basisscholen vallen buiten de prijzen bij Noord-Hollands kampioenschap

Op zaterdag 11 maart vonden in Purmerend de finales van het Noord-Hollands kampioenschap voor basisscholen plaats. Van de teams die zich via het scholenkampioenschap van Velsen voor het Noord-Hollands kampioenschap wisten te plaatsen, haalden drie teams de finale. Bij de pupillen (groep 7-8) waren dit Het Kompas-Oost (IJmuiden) en Het Anker (Velserbroek). Ook bij de welpen ( groep 5-6) was Het Kompas-Oost vertegenwoordigd.

Helaas wist geen van de teams het podium te bereiken. Bij de pupillen eindigde Het Anker op de 7e plaats en Het Kompas-Oost op de 11e plaats. Bij de welpen werd Het Kompas-Oost 9e. Bij de pupillen werd De Dijk uit Den Helder kampioen; bij de welpen De Boomladder uit Heerhugowaard.

11-maa-2006: Feroz Amirkhan door naar halve finale van Nederland voor aspiranten

In de laatste speelronden van het Noord-Hollands kampioenschap voor aspiranten heeft Feroz Amirkhan voor een stunt gezorgd. Vooraf was voor Feroz duidelijk dat hij om nog kans te maken op de tweede plaats (en daarmee een plaats in de halve finale van Nederland) zijn twee resterende partijen moest winnen.

Feroz wist zijn eerste partij vrij simpel te winnen van Thomas Vermeulen uit Den Ilp. In de laatste ronde moest hij vervolgens winnen van directe concurrent Dave Bleeker uit Heerhugowaard om boven Dave te eindigen en tweede te worden. Hoewel Feroz de hele partij een slechtere stand had en een doorbraak van zijn tegenstander moest toelaten, wist hij stand te houden en met nog minder dan een minuut op de klok uiteindelijk zelfs te winnen! Hierdoor behaalde hij de tweede plaats achter Richard Bos uit Enkhuizen (van wie hij eerder in het toernooi had verloren), maar voor Dave Bleeker.

/images/ferozwint.jpg

Foto: Het beslissende moment in beeld gebracht; Feroz laat Dave geslagen achter (Bron: Enkhuizer Damclub)

Feroz, die pas eerstejaars aspirant is, strijdt in mei gedurende een week in een poule van acht spelers om drie NK-finaleplaatsen. Klik hier voor het verslag Noord-Hollands kampioenschap aspiranten 2006 van Feroz. Foto's van de laatste speelronde zijn terug te vinden op de website van de Enkhuizer Damclub.

12-feb-2006: Wisselende resultaten Feroz Amirkhan bij Noord-Hollands kampioenschap aspiranten

Met nog twee speelronden te gaan lijkt Feroz Amirkhan net tekort te komen voor een plaats in de halve finale van Nederland bij de aspiranten. De beste twee aspiranten van Noord-Holland hebben recht op een plaats, terwijl Feroz op dit moment derde staat. Door een nederlaag tegen gedeeld koploper Richard Bos uit Enkhuizen dient Feroz in de laatste ronden te winnen van de andere koploper, Dave Bleeker uit Heerhugowaard (die behalve een remise tegen Richard alle wedstrijden gewonnen heeft) en nummer vier Thomas Vermeulen uit Den Ilp.

De tussenstand is terug te vinden op de website van de Enkhuizer damclub.

11-feb-2006: Op de foto met de Nederlands kampioen!

Nu alle jeugddammers in de KNDB-mappen met legendarische namen als Sijbrands en Wiersma begonnen zijn, is het natuurlijk leuk om ook een bekende dammer op je eigen club tegen te komen. Niemand minder dan drievoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen kwam naar het Jan Ligthartgebouw om daar met Hiltex tegen het bekerviertal van DCIJ te spelen. Nog leuker is natuurlijk dat jeugdleider Jesse het goede voorbeeld aan zijn pupillen gaf door remise te spelen tegen Kees, dus jullie kunnen nog veel van Jesse leren! Natuurlijk moest de hele jeugdafdeling met Kees (rechtsachter) op de foto.

/images/jeugdkeesthijssen.jpg

05-feb-2006: Nog meer geslaagden voor damdiploma's

Nadat een week eerder al diploma's uitgereikt waren aan de paspoortdammers, was het nu de beurt aan een paar jeugdleden die al verder in hun leerboeken gewerkt hadden en ook daar al examen in deden. Dit leverde de volgende geslaagden op:

Wiersma-wit: Kevin en Damiën van Leeuwen

Sijbrands-zwart: Conall Sleutel

Allemaal gefeliciteerd en succes met de volgende delen van de KNDB-opleidingsboeken! Jullie zijn inmiddels ook op DamZ! terug te vinden bij de geslaagden.

05-feb-2006: Conall Sleutel wint Van der Wiele jeugdtoernooi van februari

Conall Sleutel heeft voor het eerst het Van der Wiele jeugdtoernooi op zijn naam weten te schrijven. Nadat hij een maand eerder nog zijn meerdere moest erkennen in Joris Ketelaars, wist Conall de titelverdediger uit Soest ditmaal na een thriller wel te verslaan. Met een maximale score was hij de verdiende toernooiwinnaar. Inmiddels is er weer een verslag van het toernooi met foto's op DamZ! verschenen.

/images/ketelaarssleutelfeb.jpg /images/visserfeb.jpg /images/wielefeb.jpg

04-feb-2006: Conall Sleutel vijfde in finale Noord-Hollands kampioenschap

Nadat hij een week eerder in de halve finale een tweede plaats had behaald, kwam Conall Sleutel op zaterdag 4 februari net tekort om op het podium te belanden. Met een tweede plaats in het vooruitzicht bij winst in de laatste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in de onttroonde Noord-Hollands kampioen Ewoud Groot. Klik voor het verslag Noord-hollands kampioenschap pupillen 2006 van Conall. De eindstand was als volgt:

Naam12345678Punten
1. Ritchie Wijnker (HDC Den Helder)x02222227-12
2. Ben Jansen Verplanke (Enkhuizen)2x0201227-9 *
3. Gadjinder Gajadhar (Hiltex)02x201227-9
4. Rosa Vermeulen (OG Den Ilp)000x22227-8
5. Conall Sleutel (DCIJ)0220x2027-8
6. Berry Hofmans (SNA)01100x227-6
7. Ewoud Groot (SNA)000020x07-2
8. Ruth Scholten (Purmerend '66)0000002x7-2

* na barrage. Gilles Yeung (Hiltex) trok zich terug.

Op dezelfde dag moest Feroz Amirkhan bij de aspiranten twee inhaalwedstrijden spelen, die hij beide winnend afsloot. Met nog een flink aantal wedstrijden te gaan is nog niets duidelijk in Feroz' poule.

29-jan-2006: Conall Sleutel naar finale Noord-Hollands kampioenschap voor pupillen

Op zaterdag 28 januari heeft Conall Sleutel zich middels een tweede plaats in zijn poule geplaatst voor de finale van het Noord-Hollands kampioenschap voor pupillen. Hij hoefde slechts drie punten aan zijn tegenstanders af te staan en verloor slechts van de nummer 1, Rosa Vermeulen uit Den Ilp. Er werd gespeeld in drie poules van 8 (in het geval van Conall 7 vanwege een afmelding). De uitslagen en foto's zijn terug te vinden op de website van de Enkhuizer Damclub. Klik hier voor het verslag halve finale Noord-Holland pupillen 2006 voor een wedstrijdverslag van Conall.

De finale wordt aanstaande zaterdag 4 februari gespeeld. Aangezien de onderlinge resultaten van de eerste drie van elke poule meetellen voor de finale, begint Conall met een nederlaag tegen Rosa Vermeulen en een overwinning op Berry Hofmans (SNA). Alle finalisten zijn al geplaatst voor de halve finale van Nederland, die in vier plaatsen verspreid over heel Nederland gespeeld zal worden.

27-jan-2006: Geslaagden bij paspoortdammers

Op vrijdag 20 januari mochten de paspoortdammers, die 10 gratis damlessen gevolgd hadden, examen doen. Dit leverde de volgende geslaagden op:

Van der Let werkboek: Daniël Zwijnenburg, Rick Hartman, Daniël v.d. Berg, Dana van der Wiele, Rodney van Beilen, Kevin van Leeuwen, Damiën van Leeuwen, Niels Reedijk, Jurjen Haitsma, Youri Kalisvaart, Stephan Reedijk en Jelle van Dijk. Daarnaast wist Matthijs Bijkerk nu al te slagen voor het wat moeilijkere Wiersma-wit. Gefeliciteerd allemaal!

16-jan-2006: Noord-Hollandse jeugdkampioenschappen van start

Op zaterdag 14 januari zijn in Purmerend de Noord-Hollandse jeugdkampioenschappen van start gegaan met de junioren- en aspirantenwedstrijden. De pupillen- en welpenwedstrijden beginnen pas twee weken later. Bij de junioren is DCIJ vertegenwoordigd door Jan-Maarten Koorn en bij de aspiranten doet Feroz Amirkhan mee. Feroz dient echter door familieomstandigheden zijn eerste wedstrijden nog in te halen. Jan-Maarten begon het juniorentoernooi, dat vijf deelnemers telt, slecht door van Andrea Grutter (Enkhuizen) te verliezen.

Tussenstanden zijn terug te vinden op de website van de Enkhuizer Damclub. Pupillen of welpen die zich nog voor de Noord-Hollandse kampioenschappen op willen geven, dienen voor 20 januari Martin van Dijk een mailtje te sturen.

10-jan-2006: Joris Ketelaars wint Van der Wieletoernooi januari

Nadat in december het toernooi een keertje overgeslagen werd i.v.m. de drukke damagenda, konden op 8 januari de jeugddammers weer deelnemen aan het maandelijkse Van der Wieletoernooi. Ditmaal wist Joris Ketelaars uit Soest plaatselijk favoriet Conall Sleutel net voor te blijven. In de tweede poule wist paspoortdammer Damien van Leeuwen beslag te leggen op de eerste plaats. Klik hier voor het verslag van der Wiele toernooi januari 2006 van Wim Winter en de eindstanden.

21-dec-2005: Uitnodiging provinciale jeugdkampioenschappen

De uitnodiging provinciale jeugdkampioenschappen 2005 vind je hier. Je kunt je opgeven bij Wim, Jesse of Martin.

17-dec-2005: Vince en Rick eerste bij kersttoernooi Assendelft

ASSENDELFT: Al meer dan 30 jaar wordt in Assendelft het kersttoernooi gehouden. Dit toernooi is één van de grootste jeugdtoernooien in Nederland en wordt in een zeer fraai aangeklede zaal gespeeld. Dit jaar waren er 14 groepen van 6 t/m 8 spelers. De DCIJ-jeugd heeft het goed gedaan. Zowel Vince van der Wiele (groep 11) als Rick Hartman (groep 14) wist als eerste te eindigen. Daarnaast kwam een aantal DCIJ'ers net een punt tekort voor het podium, hetgeen resulteerde in vierde plaatsen voor Feroz Amirkhan (eregroep), Conall Sleutel (groep 3) en Dana van der Wiele (groep 14). Minder geluk hadden Jan Maarten Koorn (eregroep), Felix van den Berg (groep 6) en Berrie Bottelier (groep 8), die in hun groep geen rol van betekenis hebben kunnen spelen. Daarentegen zullen ze op het toernooi wel weer het één en ander geleerd hebben.

Klik hier voor het verslag Joop Geuke toernooi junioren 2005van Feroz Amirkhan en verslag Joop Geuke toernooi pupillen 2005 voor een verslag van Conall Sleutel.

Foto's die door DCIJ'ers geschoten zijn, zijn nog niet beschikbaar, maar op de website van de Enkhuizer Damclub zijn wel van vrijwel alle DCIJ'ers foto's te vinden. Ook zijn inmiddels de eindstanden van de verschillende groepen op dezelfde website geplaatst.

3-dec-2005: Pupillenviertal DCIJ behaalt verdienstelijke 5e plaats op NK

NOORDELOOS: In een zeer sterke finalepoule heeft het pupillenviertal van DCIJ een verdienstelijke vijfde plaats behaald. Tussen de landelijke toppers wist DCIJ zich goed staande te houden. Door overwinningen op SNA, Drachten en DES Lunteren (dat op dat moment titelkandidaat leek) wist het in zeven wedstrijden zes punten te verzamelen. Driemaal werd er met 5-3 verloren en slechts in de laatste ronde tegen nummer 2 Huissen moest DCIJ een 6-2 nederlaag toestaan.

Meurs/DEZ Culemborg werd in de laatste ronde kampioen door van VGO Hoornaar te winnen. Bij een 4-2 tussenstand voor Meurs ging de speelster van VGO Hoornaar in een zeer kansrijke positie door haar vlag, waardoor VGO Hoornaar nog een vrije val naar de derde plaats maakte.

De eindstand:

Team12345678PuntenBordp.
1. Meurs/DEZ Culemborgx46456477-1136-20
2. Huissen4x4365787-1037-19
3. VGO Hoornaar24x455867-1034-22
4. DES Lunteren454x37357-831-25
5. IJmuiden3235x3667-628-28
6. De Lier23315x757-626-30
7. Drachten410521x67-519-37
8. SNA Heerhugowaard1023232x7-013-43

Een uitgebreider verslag NK pupillenteams 2005 vindt u hier.

2-dec-2005: Finale NK pupillenviertallen

IJmuiden: Het pupillenviertal van DCIJ maakt zich op voor de finale van het NK voor pupillenteams in Noordeloos. In deze finale treft het de volgende teams:

Klik hier voor een artikel van het jeugdviertal van DCIJ dat op 1 december in De Jutter verscheen.

2-dec-2005: DCIJ'ers toegelaten tot nationale training

IJmuiden: Feroz Amirkhan en Conall Sleutel hebben de nationale jeugdselectiedag in Papendal goed doorstaan. Feroz, die de afgelopen drie jaar op de Centrale Pupillentraining (CPT) heeft gezeten, heeft zich geplaatst voor de Centrale AspirantenTraining (CAT). Conall volgt Feroz op bij de CPT.

27-nov-2005: Richard Bos wint Noord-Holland cup in IJmuiden

IJmuiden: Op 27 november werd weer het maandelijkse "Van der Wiele Jeugdtoernooi" gehouden, ditmaal in het kader van de Noord-Holland cup. Dit toernooi werd door Richard Bos uit Enkhuizen gewonnen. Een verslag hiervan is hier te vinden.

Terug