Halve finale NK in IJsselstein

(19-apr-2006) Door Conall Sleutel

De halve finale waar ik was ingedeeld was in IJsselstein. De halve finale duurde twee dagen. Op de eerste dag moesten we vier partijen spelen en op de tweede dag drie partijen. Je moest bij de eerste vier komen om je te plaatsen voor het NK pupillen. Er werd eerst een toespraak gehouden, waarin de regels werden uitgelegd. Er zouden geen barrages zijn, maar de weerstandspunten zouden bepalen. We gingen loten wie tegen elkaar mocht in de eerste ronde, daarna verder met het Zwitserse systeem. 

In de eerste ronde& moest ik tegen Jasper Corzaan. Pas aan het einde van de partij deed ik een twee om vier naar dam, maar hij pakte hem meteen weer af. Hij trapte later nog in een zetje van Weiss en gaf op.

Ronde 1: Conall Sleutel - Jasper Corzaan 2-0                                         Ronde 2: Karlijn Overes- Conall Sleutel 1-1

                  

Mijn volgende tegenstander was nu Karlijn Overes. In het begin ruilde ze alles af in het centrum en ging ik de hekstelling maar spelen.

Nadat ik hem op het bord had gekregen en ruilde, wat moet in een hekstelling, had ik nog maar drie schijven over in het centrum en stond één schijf voor en zou het niet makkelijk zijn om een dam te halen. Ze bood remise aan en ik nam het aan.

In de derde ronde moest ik tegen Thijs Alderliesten. In het begin van de partij nam hij een slechte binding toen ik dreigde een één om drie naar dam te doen, maar hij dichtte het gat. Daarna kwam een twee om drie. Later in de partij had ik een doorbraak en gaf hij op. In de laatste partij van die dag moest ik tegen Laura Timmerman. In het midden in de partij won ik een schijf  en uiteindelijk ook het eindspel. Op dit moment stond ik samen met Maarten de With eerste.

Op de tweede dag moest ik meteen tegen Maarten de With. Aan het einde van de partij had ik twee schijven die dicht bij dam stonden. Hij zou na een ruil ook door naar dam kunnen lopen. Met nog een minuut voor beiden te spelen bood ik remise. Toen ik klaar was, zag ik Alex Mathijsen. Hij is onze trainer bij de CPT (Centrale PupillenTraining, red.).

Ronde 5: Conall Sleutel- Maarten de With 1-1                                       Ronde 6: Thijs Speen Brouwer- Conall Sleutel 1-1

                  

De ronde hierna moest ik tegen Thijs Spreen Brouwer. In het midden van de partij was mijn lange vleugel bijna helemaal leeg en op het einde ook nog. Beiden zouden we een dam krijgen. Ik bood remise aan en na enig nadenken nam hij het aan.

Nu de laatste partij. Maarten de With had zich al geplaatst. De andere vier plaatsen waren nog niet bekend. Ik moest tegen Martijn de Leeuw die vorig jaar veertiende op het NK was. In het begin werd kwam ik in een lange vleugel opsluiting te staan. Aan het einde van de partij brak hij door en stond ik verloren.

Ronde 7: Martijn de Leeuw- Conall Sleutel 2-0

Martijn werd tweede. Ik ben vierde geworden met 59 weerstandspunten. Dat waren er 5 meer dan Thijs Spreen Brouwer.

Derde werd Thijs Alderliesten met 60 weerstandspunten. De halve finale werd gewonnen door Maarten de With.

Terug