Damclub IJmuiden wint vlot de derby tegen Haarlem

(18 februari 2024) Door Wim Winter

Waar was Marcel Kosters? Dat bleef toch de hele tijd in mijn achterhoofd hangen. De wedstrijd was voor Haarlem erg belangrijk en dan moet je natuurlijk wel zo sterk mogelijk op komen draven. De zeer sterke spelers van Haarlem zijn natuurlijk Stefan Stolwijk en Mark Deurloo. Ron Tielrooy moest werken, maar waar was Marcel Kosters?

Ik verwachtte zware tegenstand en rekende al op een nederlaag. De Haarlemmers zijn ook altijd zeer gemotiveerd tegen IJmuiden. Ik heb er niets van gemerkt. Het ging van een leien dakje. Al snel had Stefan Stolwijk verloren van Kees Pippel, natuurlijk een sluwe oude vos. Maar Stefan had al snel het beste van het spel, een lekkere aanval en Kees werd naar de bordranden verdreven. Tot mijn grote verbazing had Kees al snel gewonnen en ging alles daarna crescendo. Ik denk dat Stefan zich verrekend heeft.

Daarna won Jesse al snel van Frans Groot door een eenvoudige combinatie. Nergens voor nodig en volgens mij had Frans het Jesse nog heel lastig kunnen maken. Ik had Frans trouwens al 60 jaar niet meer gezien. Nog tegen gespeeld bij de jeugd in Amsterdam in het van Nispenhuis, ook met Rob Clerc en Jeroen Goudt onder bepaald niet bezielende leiding van de heer Belderok. Dat waren nog eens tijden. Frans was inmiddels in Heemstede terecht gekomen vertelde hij mij, want hij had last van jicht. Nou daar heb ik ook last van Frans, maar dat is voor mij toch echt geen reden om naar Heemstede te verhuizen.

Daarna won Cees van der Vlis van Peter Schippers. En bij IJmuiden weten we: als Cees scoort, is de winst nabij: 6-0 dus. Wat een weelde.

Mark Deurloo remise tegen Ivo. Prima natuurlijk. Beide supersterke spelers. Zelf moest ik tegen Roberto Vesciano. Gelukkig liep Roberto in een domme 3 om 3 en kon ik de punten in mijn zak steken. Ik had er toch weer weinig van gebakken. Bram had een mooie kortevleugel opsluiting en als hij die niet verbroken had, zag ik wel winst als uitslag. Maar Bram is een heel constante speler en wilde zijn reeks voortzetten en kon na het verbreken van de kortevleugel opsluiting opgeven. Zes nederlagen op rij nu.

Martin kreeg geen kans tegen de stugge Roel Janssen. Remise dus. Max was nog bezig tegen Fabian Snijder. Ik stond te kijken en wist niet hoe Max verder moest en toen toverde Max toch een wonderschoon offer uit de hoed. Fabian wist het ook niet meer en gaf snel op. Applaus voor Max. Werkelijk.

Krijn kon niet winnen van Ruud Holkamp. Krijn, schaam je! En als laatste was Conall aan het werk tegen Ruud Groot. Remise. Ze hebben beide dezelfde rating, dus dat klopt wel. Maar Ruud, jij speelde toch altijd in Zaandam? Wat is daar nu weer gebeurd? Al die ruzies altijd in de damwereld…… 14-6 voor ons.

Nationale Clubcompetitie KNDB 2023/2024, Hoofdklasse B, 10e ronde

Terug