Ook een tactische opstelling helpt niet

(02-02-2019) door: Wim Winter

Wat is dat nu toch met IJmuiden? Als het moet, dan zie je die ruggen krommen en dan gaan de schouders eronder, maar als het toch niet echt nodig is, wordt het hem toch ook niet. Voorzitter Jesse stuurde mij vorige keer een berichtje dat ik een slimmere opstelling moet maken. Na de paring rekende ik op winst voor de borden 7, 8, 9 en 10. Jacqueline tegen Ivo de Jong op verlies en de rest remise.

Na een uurtje spelen had Martin een gezond schijfje voor. Wat kon er mis gaan? Kees Pippel wint altijd. Krijn tegen Theo, dat kan niet fout gaan. Stijn een klasse apart natuurlijk. Zelf stond ik goed. Cees van Duijvenbode stond prima. Jesse tegen Mike kan natuurlijk alle kanten opgaan. Zowel Mike als Jesse kunnen schitteren. Roy is natuurlijk sterker dan Bram, maar je wint niet zomaar van Bram. En Conall kwam ook nog een schijf voor met grote kans op winst.

Wat kon er misgaan? Begon het bij mijn eigen partij of begon het bij Kees Pippel? Ik begon nattigheid te voelen. Waar het mis ging, weet ik nog steeds niet. Op rechts liep ik vast en op links kon ik nog wat zetten doen. Kees Pippel kwam volstrekt verloren te staan. Ging niet goed. Martin won vlot. We stonden voor. Jesse al snel remise. Ging nog goed. Kees Pippel wist zijn stand te redden. Remise. We stonden nog steeds voor.

Zelf deed ik wat wanhopige pogingen. Krijn kon niet winnen van Theo. Jammer. Jacqueline gaf op, zoals ingecalculeerd. Cees van Duijvenbode stond nog steeds prima en Conall een schijf voor. Ik gaf mijn partij op. Geen redden aan. En toen stonden we achter. Stijn deed zijn best. Bram remise en helaas ook Conall remise.

En toen verloor Cees van Duijvenbode geheel onverwacht. Nu was er geen houden meer aan. Stijn deed zijn best. Een bizarre stand kwam op het bord. Volgens mij nooit te winnen. Maar Stijn won hem toch, ondanks de weinige tijd die hij had. Tekent toch de klasse van Stijn. Maar uiteindelijk hadden we toch verloren en we hebben na 10 ronden nog net zoveel punten als we na 7 ronden hadden. Lager zakken kunnen we gelukkig niet meer.

Uitslagen in Toernooibase

Terug