Promotie uit zicht voor DCIJ 1 na oorwassing tegen Samen Sterk

(19-01-2019) door:Wim Winter

Een subtiele manier van zand in de ogen strooien. Daar was onze tegenstander mee bezig. Voordat de wedstrijd gespeeld werd vertelde een speler dat hij van mij verloren had vorig jaar en dat hij het daar nog moeilijk mee had en dat het vorig jaar zijn enige nederlaag was. En ik trapte erin. Ik groeide en ging onverdroten in de aanval.

Na een paar uur was de stand nog gelijk. Alleen van Stijn vroeg ik mij af wat hij nu aan het doen was. Maar ik had vertrouwen in Stijn en vermoedde dat Stijn het wel beter had gezien. Maar dat viel tegen. Had Jesse ineens verloren. Van Micha. Hoe kan dat nou? Maar Martin ging winnen. Kees Pippel zou waarschijnlijk wel winnen. Krijn trok aan de noodrem. Zelf stond ik prima. Eigenlijk telde ik hem al. Conall vind altijd de remise. In Cees van Duijvenbode had ik vertrouwen. Bram had geen grote problemen. Jacqueline stond wel wat minder.

Nadat Jesse had verloren, verloor Stijn ook van mijn grote vriend Ali Fhtali. Ook Ali vertelde mij dat hij zo blij was dat hij niet tegen mij hoefde. Mijn heldenstatus is compleet. Hoe groter de afgang. Tijdens de partij vielen mijn ogen dicht. Tot ik begon te snurken. Kees Pippel schudde mij wakker. Had mij toch lekker laten slapen! In plaats van een ruiltje terug probeerde ik de winst te forceren en raakte op klaar lichte dag een schijf kwijt. Ik gaf maar niet op. We stonden al met 4-0 achter en zo op het oog was mijn partij nog onduidelijk. Maar ik wist wel dat ik ging verliezen.

Krijn maakte remise. Ondertussen fluisterde ik Cees van Duijvenbode in dat hij moest proberen te winnen. Dat had ik beter niet kunnen doen. Bram maakte remise. Jacqueline probeerde van alles, maar moest ook opgeven. Toen gaf ik ook maar op. Er was geen houden aan. Cees van Duijvenbode speelde op winst en liep in een forcing en kon opgeven. Conall vond de remise nog en Kees Pippel kon ook niet winnen. Een dikke nederlaag dus. Wel jammer, want Excelsior ging onverwacht onderuit, dus met een overwinning hadden we de aansluiting met de top kunnen vinden.

Uitslagen in Toernooibase

Terug