Combinatieteam niet opgewassen tegen Samen Sterk 2

(21-01-2019) door:Klaas de Krijger

Afgelopen zaterdag konden we aan de bak tegen het als team zo'n 500 ratingpunten sterkere Samen Sterk 2 uit Hazerswoude. Al snel maakte Vince kennis met de speelsterkte van Salim Radjan: 0-2. Max kreeg een combi naar dam te zien en kon even later opgeven: 0-4. De tegenstander van Cees van der Vlis nam een 6 om 5, die wél schijfverlies opleverde, maar geen compensatie: de 2-4 was een feit. Nicole nam een fraaie combi naar dam en won afgetekend:4-4. Schelte haalde uit de partij wat er uit te halen was: remise. En zo stond de stand halverwege 5-5, maar ik was er verre van gerust op!

Het ging fout! Koos nam een fraaie, maar Afrikaanse (lees dure) dam en verloor verder kansloos: 5-7. Ikzelf was tegen Joop Briedé in een dun, ongunstig eindspelletje beland. Waarschijnlijk heb ik het klassiek te laat verbroken in de partij. Ik moest 3 schijven offeren voor een dam en Joop had de gelegenheid om een vangstelling op te bouwen:5-9, maar we gaven nog niet op. Jan-Maarten vocht tot de laatste minuut voor zijn remise en de stand kwam op 6-10. Alles kwam nu op de Zaankanters Hans en Johan aan.

Hans had pech. Hij kreeg en combinatie te verwerken, maar overzag een fraaie tegen-combi die hem schijf- en wellicht partijwinst had kunnen opleveren. Jammer en met 6-12 hadden we verloren. Een nog dapper doorspelende Johan Deubel moest als laatste zijn partij opgeven en zo werd het met 6-14 een trieste negende ronde voor ons team. We staan nu onderin de middenmoot.

Uitslagen in Toernooibase

Terug