Jacqueline en Krijn redden DCIJ tegen de Kroonschijf

(24-11-2018) door:Wim Winter

Kees Pippel had geen tegenstander. 2-0. Dat lijkt leuk, maar ik vertrouwde het al niet. Na een paar uur dammen zag ik Conall en Cees van Duijvenbode in een combinatie lopen. Zelf had ik het zwaar. Alleen Jesse deed het goed. Die ging keihard op de winst af. De ster van onze tegenstander, Wim Kalis, zat tegen Krijn. Ik gaf Krijn weinig kans en de stand was onduidelijk. Koos deed zijn best. Bram deed zijn best en Cees van de Vlis deed zijn best. Jacqueline zat tegen een man met een veel hogere rating en ik hield mijn hart vast.

Tijdens mijn partij moest ik denken aan de woorden van Baris Dukel: - Wim je komt er altijd uit. – Het ging over de hekstelling. En daar vertrouwde ik dan maar op. Het kwam ook uit. Luisteren naar oudere mensen is ook altijd heel verstandig. Maar ik zat wel te pezen. Nadat ik uit de hekstelling was had ik wel het betere spel.

Jesse had inmiddels gewonnen. Koos verloor ook. Maar dat was natuurlijk niet nodig. Na goed spel de punten weggeven.

En toen gebeurde het wonder: Krijn won van Wim Kalis. Dat was een opsteker van de bovenste plank. En Jacqueline deed hetzelfde. Die won ook. En toen stonden we ineens weer voor. Bram haalde keurig remise.

Maar toen verloor Cees van de Vlis ineens. Dat had ik niet aan zien komen. Mijn stand was remise en de slotstand dus ook. 10-10.

Uitslagen in Toernooibase

Terug