Puntverlies tegen Rijnsburg

(15-okt-2018) Door: Wim Winter

Met de paring was ik niet ongelukkig. Jacqueline en ik waren natuurlijk de pineut, maar voor de rest zag ik geen echt grote problemen. Ik fluisterde Cees van de Vlis in dat hij niet mocht verliezen en tegen Conall dat hij zich niet al teveel door vrouwelijk schoon mocht laten afleiden. Cees Pippel ging er eens goed voor zitten. Ik zag het aan zijn houding. En met alle anderen was het van: het kan vriezen en het kan dooien. Om Cees van Duijvenbode maakte ik mij wel zorgen. Altijd is hij te vroeg bij mij en nu was hij een kwartier te laat. Is dat een goed teken of een slecht teken?

Om 15.00 uur was er nog steeds weinig aan de hand. Cees van Vlis miste op de 34 zet een eenvoudige remise door 38-33 en een twee om twee dreiging. Dat was jammer en Jacqueline en ik hadden het moeilijk, maar dat was ingecalculeerd.Cees Pippel deed zijn best. Jesse had kansen. Krijn een aanval. Martin vocht.

De eerste remise was van Cees van Duijvenbode. De tweede van Jesse. Eigenlijk zag ik geen verschil tussen de partij van Jesse en de partij van Cees van Duijvenbode. De derde remise was van Kees Pippel, maar die probeerde het tenminste door middel van een vleugelaanval. De vierde remise was van Stijn, maar daar was ik heel tevreden over. Arjan de Mooij is erg sterk. De vijfde remise was van Conall. Die had gelukkig geen aandacht voor het vrouwelijk schoon deze middag. Daarna won Krijn. En dat had ik helemaal niet in de gaten. Ik dacht dat Krijn remise had gespeeld en dat wij dus gingen verliezen. Klopte dus gelukkig niets van. Krijn ging vol in de aanval tegen de zeer sterke jeugdspeler Jan van der Star. Gelukkig haalde Cees van de Vlis toch nog de remisehaven. Inmiddels had ik een schijfwinst gemist tegen Richard Kromhout, maar dat kwam pas in de analyseruimte tevoorschijn. Jacqueline verloor van topper Cor van Dusseldorp. En toen stonden we weer gelijk. Ik speelde remise. Tot mijner tevredenheid natuurlijk. Martin remise en toen was het 10-10 en daar hadden we van te voren natuurlijk voor getekend.

Uitslagen in Toernooibase

Terug