Beker 2012

Bekerteam met 5-3 onderuit in derby tegen Kennemerland

(05-02-2012) Door: Casper Remeijer

De bekerwedstrijd tegen Kennemerland verliep rampzalig. Niet alleen hebben we ons niet geplaatst, we hebben zelfs verloren, met 3-5!

Kennemerland had voor een tactische opstelling gekozen. Op bord één won Casper Remeijer van Fabian Snijder. In een klassieke partij had Casper een tempoachterstand. Op het juiste moment een Ghestemdoorstoot plaatsen was genoeg.

Op bord twee zat Jesse Bos tegen Mark Deurloo. Jesse was een kwartier te laat en toen hij binnenkwam, was het al duidelijk dat DCIJ niet door zou gaan naar de halve finale. Jesse had een spannende partij en had Mark met de KVO vast. Mark nam op een gegeven moment een grote hak met wederzijdse doorbraakkansen op elkaars korte vleugels. Jesse was eerder met doorbreken en wist bijna te winnen, maar moest in remise berusten.

Op bord drie zat Wim tegen Roel Janssen en dat ging helemaal fout. Roel speelde een laffe en slechte opening, maar toen Wim gewoon (zonder na te denken?) aanschoof na iets van twaalf zetten, kon Roel een verrassende zet doen. Hierdoor dreigde er een dam, die Wim alleen op straffe van schijfverlies kon voorkomen. Zonder noemenswaardige compensatie won Roel dat snel met een schijf meer.

Op bord vier speelde Cees van der Vlis tegen Stefan Stolwijk. Stefan speelde zijn lievelingsopening die hij al vaak gespeeld had, dus dit ging al snel helemaal fout voor Cees. Cees stond lastig en moest de hele partij uitkijken. Door een KVO te accepteren kwam hij nog heel ver, totdat Stefan de partij besliste met een tijdelijk offertje. Het daaropvolgende 4-om-2 eindspel was kansloos voor Cees. Afgezien daarvan was het wel leuk de sterke Haarlemse formatie weer te zien en Marcel Kosters kwam later ook nog even kijken. Het openbaar vervoer was minder leuk, maar Stefan, Mark en Fabian zijn nog lang blijven hangen.

Details:

DCIJ - Kennemerland 3-5

1. Casper Remeijer - Fabian Snijder 2-0

2. Jesse Bos - Mark Deurloo 1-1

3. Wim Winter - Roel Janssen 0-2

4. Cees van der Vlis - Stefan Stolwijk 0-2

Terug