Stijn Tuijtel wint Kerst de Jong toernooi

(2018-09-03) Door: Wim Winter

Elke echte IJmuidenaar boven de 100 veert op als hij of zij de naam Brillé hoort, de bijnaam van Kerst de Jong, de legendarische oud-voorzitter van Stormvogels en Damclub IJmuiden en voor de oorlog in werkend leven opticien in de Kennemerlaan. Damclub IJmuiden eert zijn oud-voorzitter nog altijd met een sneldamtoernooi op de openingsavond van het damseizoen. Dammers uit Amsterdam, zoals John Stins en uit Haarlem als Stefan Stolwijk gaven acte de presence. De in Haarlem spelende Ron Tielrooy was ook aanwezig, maar Ron is natuurlijk gewoon een echte IJmuidenaar, ooit met slaande ruzie opgestapt. Ook dat gebeurt bij onze meestal rustige spelletje.

Het werd een opmerkelijke avond. Grote kanshebber voor de wisselbeker en de prijzen was natuurlijk Stefan Stolwijk, maar ook Kees Pippel, de sluwe oude vos, moet je natuurlijk nooit onderschatten. Maar Stefan kon niet winnen. Welke partij hij ook speelde en tegen wie dan ook, uiteindelijk werd het altijd weer remise. De strijd ging uiteindelijk tussen Stijn Tuijtel en Kees Pippel. Stijn won als enige na een spannende strijd van Wim Winter en dat was meteen het verschil in de eindstand. Stijn winnaar dus en Kees Pippel tweede en Wim Winter derde.

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php…

In de B-groep werden grote kansen toegedacht aan Cees van Duijvenbode, die dit jaar weer in het eerste tiental gaat meespelen. Met Van Duijvenbode erbij wordt het eerste van Damclub IJmuiden een kanshebber voor de titel. Zal voorzitter Jesse Bos het nu eindelijk gaan meemaken, dat DCIJ volgend jaar weer in de hoogste klasse gaat meedoen? We gaan het zien. In de B-groep ging Jan-Maarten Koorn met de eer strijken en hij stak natuurlijk ook de prijzen in zijn zak.

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php…

Volgende week begint de onderlinge competitie weer. En over twee weken moet het eerste al een zware en belangrijke wedstrijd spelen in Tilburg.

Stijn Tuijtel wint Kerst de Jong toernooi