Provinciale competitie van start

(21 oktober 2022) Door Max Doornbosch

Afgelopen vrijdag begon voor ons de provinciale competitie. We speelden thuis tegen Haarlem. Na miscommunicatie over de starttijd begonnen we om 8 uur met spelen.

Max speelde een Roozenburg aanval. Na een aantal positioneel verkeerde zetten van Max, strafte Paul Smit dat gedecideerd af. Al in het middenspel moest Max opgeven (0-2).

Op bord 2 profiteerde Bram optimaal van de slechte opbouw van zijn tegenstander. Toen Bram een hekstelling innam, moest zijn tegenstander vroeg of laat een schijf offeren. Bram maakte het vervolgens rustig af met een schijf voorsprong (2-2).

Invaller Kees van Nie leek een symmetrische stand te hebben in de opening. In het middenspel won Kees een schijf, maar zijn tegenstander had compensatie. Vervolgens haalde zijn tegenstander een combinatie uit en werd er al redelijk snel remise besloten (3-3).

Jan-Maarten was als laatste bezig en had op het eerste oog een lastige stand door een onevenwichtige schijvenverdeling. Na een gemiste damcombinatie werd het na enkele ruilen op remise gehouden (4-4). 4-4 is al met al een prima start van de provinciale competitie. Volgende wedstrijd mogen we het opnemen tegen SNA Heerhugowaard.

Terug