IJmuiden kreeg klop van CEMA in het verre Geleen (12-8)

Wim Winter 18 september 2021 Amsterdam

Geleen - We gingen niet in onze sterkste opstelling naar het verre Zuid-Limburg en CEMA heeft gemiddeld wel een veel hogere rating dan IJmuiden. Veel illusies hadden we dus al niet. Gelukkig gingen we wel in een heel luxe bus. Daar had Jack voor gezorgd.

We hadden afgesproken bij IKEA. Dus ik ging nog snel even wat potloodjes pikken, omdat Nicole natuurlijk haar pen had vergeten. Helaas was de IKEA nog dicht. In Limburg aangekomen eerst maar koffie drinken. In IJmuiden en omstreken krijg je natuurlijk altijd een karig kopje koffie, maar in Limburg zit er meteen een heerlijk stuk chocolade bij. Daar weten ze wat leven is. We werden door de Limburgers ontvangen als oude kameraden.

De opstelling opgekrabbeld in een hoekje van de krant en ingeleverd. Leesbaar was het niet, dus ik moest het voorlezen. Moest ik verdorie tegen Ibrahim, een angstgegner. Ik bekeek de opstelling eens en ik hoopte op 2 puntjes uit de laatste 5 borden en 7 puntjes uit de eerste 5 borden als ik remise zou weten te maken. Na een paar uur merkte ik dat er op 2 borden een halfopenhekstelling op het bord stond. Opmerkelijk. Zouden ze mijn partijen hebben bestudeerd?

Zelf voelde ik mij senang. Nog wel. Kees Pippel speelde tegen de sterke Ewa Schalley-Minkina. Maar ik had Kees voor haar gewaarschuwd. Een sterke Poolse damster. Krijn, Martin en Jesse had ik ingefluisterd om te proberen te winnen. En de laatste borden konden niet veel meer doen dan hopen op een puntje. Het ratingverschil was groot. Iedereen deed zijn best en na 4 uur spelen stond nog niemand verloren.

En toen had Kees Pippel ineens gewonnen. En dat tegen de sterke Ewa. Vaag begon ik enige hoop te koesteren. Nicole redde het helaas niet tegen André Maertzdorf. Maar Krijn en Martin en Jesse stonden prima. Jack zat te ploeteren. Cees van der Vlis zat te slapen en verloor een schijf, terwijl dat nergens voor nodig was. Jacqueline kwam slecht uit de opening en Jan-Maarten kwam in een lastig eindspel terecht. Jacqueline verloor en toen ging ikzelf ineens de boot in. Ik dacht een remise te pakken, maar dat werd bestraft. Ik was er gewoon uit gerekend.

Cees van der Vlis verloor. Krijn won keurig. Martin won keurig. Allebei trouwens in een klassiekje. Jack haalde op het nippertje remise. Dat deed hij heel handig. Op dat moment waren Jesse en Jan-Maarten nog bezig. Als Jan-Maarten remise maakte en Jesse won, hadden we 10 -10. Helaas verloor Jan-Maarten het eindspel en dat Jesse met groot voordeel tegen de sterke Tomi Maturin Nyamsi nog remise speelde was alleen nog van belang voor de statistiek. Maar het is toch een eind rijden terug als je verloren hebt.

We waren net op tijd terug bij IKEA voor sluitingstijd. Kon ik nog gauw een paar IKEA-potloodjes meepikken. Voor als Nicole weer haar pen vergeet.

Hoofdklasse B 1e ronde
CEMA/De Vaste Zet-IJmuiden12-8v
Tomi Maturin Nyamsi (1298)-Jesse Bos (1317)1-19
Patrick Casaril (1228)-Martin van Dijk (1306)0-26
Clemens Crucius (1044)-Krijn ter Braake (1301)0-210
Ewa Schalley-Minkina (1256)-Kees Pippel (1309)0-21
Adiatu Adesoji Ibrahim (1316)-Willem Winter (1220)2-04
Wiel Maertzdorf (1168)-Cees van der Vlis (1085)2-05
Erwin Heunen (1302)-Jack van Buuren (1059)1-18
Martijn van Gortel (1232)-Jan-Maarten Koorn (992)2-07
Ronald Schalley (1306)-Jacqueline Schouten (1046)2-03
André Maertzdorf (1121)-Nicole Schouten (823)2-02

Terug