Joop Geuke toernooi

Door Conall Sleutel

Het was 17 december en er werd een toernooi in Assendelft gehouden. Toen ik er was ging ik naar het bord om te kijken wie in mijn groep zaten. Er was een zieke in mijn groep en dat betekende dat iedereen 2 punten kreeg. Ik zat in groep 3, het was sterke groep.

Als eerste moest ik tegen Rick Kemper. Het was een lastige partij, maar door veel ruilen in het eindspel werd hij vastgezet en ik won. De tweede partij ging ik tegen Kevin van Langen. Nadat hij een combinatie naar dam had gedaan, probeerde ik zijn dam nog af te pakken, maar het lukte niet en ik verloor. De derde partij moest ik tegen Simon Fritschy en ik wist dat het lastig zou worden. Tot het eindspel ging het goed, het leek remise te worden. Nadat ik in een lokzet trapte, gaf ik op.

De volgende partij moest ik tegen Niels Peuchen. In het begin deed ik een coup Phillipe. Verderop kwam nog een dwangzet, waardoor ik 2 schijven won en daarmee ook de partij.Nu moest ik tegen Ritchie Wijnker en ik wist dat hij goed was. In het eindspel in een remisestand deed ik een verkeerde zet en verloor. Nu was er even pauze.

Als laatste moest ik tegen de nummer één op dit moment van onze groep, dit was Frank Smedeman. Nadat ik in de opening een schijf won, ging het goed. In het midden had ik een doorbraak gedaan. Hij offerde een schijf, zodat hij ook naar dam kon.Nadat ik twee dammen had en hij een schijf kon winnen, toen deed ik een beslissende zet en gaf hij op. Uiteindelijk was ik vierde geworden met één punt minder dan de nummer drie. Het was een heel leuk toernooi.

Terug