Jeugddamdag Feroz

Door Feroz Amirkhan

Op zaterdag 8 april werd in Harderwijk de jeugddamdag gehouden. Ik deed mee bij de aspiranten. Ik zat in een team samen met Casper Remeijer (bord 1), Richard Bos (bord 2), Dave Bleeker (bord 4) en Simon Fritschy (bord 5). Zelf zat ik dus op bord 3.

Als eerste moest ik tegen Patrick Helmes uit Groningen. Mijn doel was om mijn standen goed op te bouwen en dan als ik goed stond in de aanval te gaan. Het lukte wel: ik had eerst een matje in het  midden en daarna nam ik een flankaanval. Toen ik die flankaanval innam dreigde ik met heel veel zetjes. Hij trapte toen ook nog in een zetje. Met dat zetje heb ik later de 2e prijs gewonnen voor de mooiste combinatie bij de aspiranten. Dit was de stand:

Ik heb hier net een flankaanval ingenomen met 29-24! En hier speelde hij een foutieve zet nl. 4-10??  Hier kan ik een combinatie uithalen. Probeer het zelf maar te vinden. Later kreeg ik nog een hele mooie stand, maar toen trapte hij in een 2 om 3 en toen was het uit.

De tweede partij had ik heel snel gewonnen en toen moest ik me daar vervelen, want ik moest 2 uur wachten op de volgende partij.

Als laatste moest ik tegen Martin de Vink uit Midden-Holland. Ik ken hem nog van de halve finale pupillen in Noordeloos (dat was vorig jaar). Ik wou op de Roozenburg spelen. Maar dat ging heel slecht. Ik durfde steeds niet de Roozenburg in te nemen, omdat ik bang was dat ik dan zou verliezen en dan niet met een 100% score naar huis zou gaan. Maar ik liet me toen helemaal opsluiten. Ik had nog maar 3 zetten en hij had er nog genoeg. Maar toen deed hij 1 verkeerde zet en toen kon ik er met een forcing voordeel uit halen. Ik stond toen een schijf voor en ik had een mooie stand. Toen de partij was afgelopen had ik een hele rare stand maar hij was wel heel mooi. Ik was wit:

Ik was wel heel bang in het middenspel dat ik nog zou gaan verliezen, maar uiteindelijk had ik toch nog gewonnen en heb ik dus een 100% score. Uiteindelijk zijn we 2e van Nederland geworden. We kregen allemaal een bioscoopbon t.w.v. 7 euro 50 en ik kreeg ook nog een 2e prijs voor de mooiste combinatie. Dat was een waardebom van 10 euro om te besteden aan een damartikel.dus samen heb ik 17,50 euro gewonnen. Het was een hele leuke dag. En volgend jaar ga ik proberen om een bord hoger te spelen.

Groetjes Feroz

Terug