Jeugddamdag in Harderwijk

Door Conall Sleutel

Op 8 april werd in Harderwijk de jeugddamdag gehouden. Ik zat samen met Ben Jansen Verplanke, Ritchie Wijnker, Ewoud Groot en Gadjinder Gajadhar in het Noord-Hollandse team. We moesten er om kwart over tien zijn, het toernooi zou om half elf beginnen, maar het begon een half uur later! Toen de toespraak voorbij was, begonnen we aan het toernooi.

Als eerste moest ik tegen Tobias Pohan Simandjundtak van West-Holland, hij zit ook op de CPT. In het begin van de partij liep ik in een combinatie en verloor. Er waren lange tussenposes voordat de volgende partij begon. Nu moest ik tegen Sabine Traas uit Zeeland, wat niet moeilijk was en in De Lier had ik ook al tegen haar gespeeld en had ik gewonnen. Nadat ik een dam had en ik een zet deed, dacht zij een één om drie naar dam te nemen, maar toen sloeg ik er vier en won.

In de derde wedstrijd moest ik tegen Karlijn Overes van Zuid-Holland Zuid. In het begin van de partij nam ik haar in een hekstelling, maar zij kwam er weer uit. Daarna kwam ik in een hekstelling, maar gelukkig kwam ik er ook weer uit en later is het remise geworden. Volgens mij speelde ik hierna tegen Anna Kosters uit Groningen. Ongeveer in het midden van de partij deed ik een kaatsingszet en na een doorbraak won ik.

Tegen de provincie Utrecht speelde ik tegen Rutger Oskam. Ik kwam in een hekstelling terecht, hij deed een verkeerde zet, waardoor ik uit de hekstelling kon ontsnappen. Ik maakte een doorbraak, had 2 schijven meer, maar het is uiteindelijk remise geworden.Nu moest ik tegen Niek Regtenschot uit Overijssel. In het midden van de partij deed ik een lokzet, waar hij een één om twee kon nemen en ik een één om drie naar dam. Hij heeft dat alles ook gedaan en verloor.

De laatste ronde speelde ik tegen Jelle van Rossum uit Gelderland. Pas in het eindspel, waar ik een één om twee nam en voorstond deed hij een offer en liep ook naar dam. Het is remise geworden. Met Noord-Holland werden we 5e. De winnaar was Zuid-Holland zuid met o.a. Karlijn Overes, Martijn de Leeuw en Rik Verboon. Het was een heel leuk toernooi waaraan wel 240 jeugddammers meededen.

Terug