Halve finale NK aspiranten 2006 in Wapenveld

Maandag 1 mei begon de halve finale in Wapenveld. Het werd gehouden bij een voetbalvereniging dus na elke partij konden we gaan voetballen. Elke deelnemer had zich geplaatst via de provincie, maar sommige hadden zich geplaatst, omdat ze vorig jaar al meededen aan de finale (dat waren Frerik Andriessen, Zainal Palmans en Casper Remeijer). Zij waren ook de kanshebbers voor de eerste 3 plaatsen. Ik was als 6e ingeschat. Op maandag maakte ik eerst kennis met de moeder van Maikel , want daar moest ik bij logeren. Toen kwam de opening met een heel verhaal over Wapenveld en van elke deelnemer een stukje. Daarna begon de 1e ronde. Ik moest tegen Casper Remeijer. Hij is van mijn eigen provincie, dus ik ken hem al heel goed. Hij was ook 1 van de kanshebbers, dus het zou een moeilijke partij worden. Hij maakte het mij ook wel heel moeilijk, maar ik stond nog niet slecht. Later kreeg hij een schijf op veld 18 en toen stond ik al verloren. En hij nam daarna een doorbraak ( 2 om 2 ). Ik ben toen gaan voetballen, totdat Maikel klaar was. Toen ik klaar was, ben ik met Maikel naar huis gegaan. Ik kende hem toen nog niet. Die dag maakte ik eerst een beetje kennis met zijn gezin enz. Die avond hadden we op de clubavond een sneldamtoernooi. Ik werd 13e.

/images/hfferoz.jpg

Feroz met wit tegen Sjoerd ten Brinke (bron: Damclub Ons Genoegen Wapenveld)

De volgende dag moest ik als eerst tegen Sjoerd. Ik kende hem al van het NK pupillen 2005.

Ik stond de hele partij beter. Op het einde nam ik een offer van Dussaut. Die was wel goed, alleen had ik nog maar 3 minuten. Toen dacht ik een combinatie te zien, alleen ging een schijf weg en was het fout. Ik kon toen meteen opgeven. Dat was wel heel jammer, want ik heb 2 punten laten liggen.We zijn toen weer gaan voetballen. Daarna moest ik tegen Jan van Dijk. Hij haalde tijdens het voetballen iedereen neer en vooral mij, omdat ik de jongste ben.

Ik vond dat ik de hele partij slecht stond. Ik had mijn stand op het einde helemaal verkeerd ingeschat. Het was gewoon een remisestand, maar ik nam een te dure doorbraak. En toen verloor ik alweer.

We moesten snel naar huis omdat we om 7 uur moesten verzamelen om te gaan lasergamen.

We hebben snel gegeten en zijn naar de Rots ( de verzamelplaats ) gerend. Ik wist eerst niet wat lasergamen was. Maar toen we in het bos aan kwamen legde een man het allemaal uit. Ik zat in een team met Zainal, Jan en Maikel. De eerste 2x verloren we. De tegenstanders gingen met z’n allen op de jongste af (ik dus), maar de derde keer moesten we vlaggen veroveren. Ik ging eerst in een kuiltje 7 min slapen ofzo. En toen rende ik naar hun plaats om de vlag te veroveren. Ik verloor daarmee wel 7 levens, maar we hebben we wel gewonnen. De laatste keer deden ze mij na en toen verloren wij weer. Het was wel heel erg leuk. Ik vond dat de leukste nevenactiviteit.

Woensdag zouden we 1 partij spelen en dan hadden we ‘s middags vrij. Ik moest tegen Arfidah. Het ging best wel slecht. Ik werd helemaal vastgezet en ik moest op een gegeven moment een schijf offeren om nog een beetje door te kunnen spelen. En ik kwam nog een beetje in een normaal spel. Ik had allemaal remisevariantjes gevonden en het was uiteindelijk ook remise geworden.

Toen ben ik weer gaan voetballen. Frerik en Sjoerd hadden het over zwemmen, maar ik dacht dat ze een grapje maakten, want ik wou graag zwemmen en dat wisten ze. Maar het was geen grap. Erik heeft ons naar het zwembad gebracht en we zijn daar gaan zwemmen. Ik deed mee aan het schat zoeken. En ze gingen met de jongste ( ik alweer ) jonassen: dat was niet zo leuk.

Toen we klaar waren, gingen we naar de familie Regterschot waar Jan en Zainal overnachtten. Ik ben daar gaan tafeltennissen. Eerst won ik van Frerik. En Jan wou tegen de winnaar van ons. Eerst won Jan alles, maar ik won de hele tijd van hem. We konden daar ook trampoline springen: dat was ook wel leuk. Toen ik thuis kwam, had Wilbert ( de broer van Maikel ) gekookt. Hij had die aardappelschijfjes gekookt. Ze leken een beetje op damschijven.

Die avond zijn we gaan bowlen. Dat was heel leuk. De ballen waren wel zwaar, want een paar kleinere kinderen naast ons hadden al die lichte ballen. De eerste keer was ik 1 na laatste geworden. En de 2e keer was ik derde geworden bij ons in de groep. Toen ik weer thuis was ben ik samen met Maikel een spel gaan spelen. Dat spel heet bubble trouble. We zijn er verslaafd aan geraakt en we speelden het tot 11 uur.

De volgende dag moest ik als eerst tegen Maikel. Daar sliep ik de hele week. Het was wel een leuke partij. Eerst nam ik een centrumomsingeling, maar die moest ik eraf halen. Daarna stond ik veel beter in het centrum en nam ik een flankcentrumaanval. Ik stond heel erg gewonnen, maar toen nam hij een 2 om 2 ruil die ik niet had gezien en toen werd het nog remise. We zijn weer gaan voetballen. Daarna moest ik tegen Frerik. Ik hakte best veel eraf. We kwamen in een remisestand. Toen alles klaar was, zijn we weer naar de familie Regterschot gegaan, want bij Maikel thuis moest alles klaar gezet worden voor de barbecue. Toen alles klaar was gezet bij Maikel thuis kwam Mariƫlle( de zus van Maikel) ons ophalen met de auto. Ze heeft net haar rijbewijs gehaald. Thuis bij Maikel kregen Sjoerd en Jan van Dijk ruzie. Jan trok de stoel onder Sjoerd vandaan. Toen gooide Sjoerd een bekertje suiker over Jan heen en toen ging Jan op hem liggen. Daarna zijn we gaan tafeltennissen. En even later ook nog gaan voetballen. Het was heel leuk. Toen iedereen weg was zijn we weer gaan bubble troublen. Het duurde wel een beetje lang.

De laatste dag moest ik mijn tas inpakken. Ik had geen zin om weg te gaan, want het was heel leuk. We waren allebei een beetje laat. We kwamen om 5 voor half 10 aan bij het sportpark alleen toen bleek dat de wedstrijd pas om 10 uur begon. Toen het 10 uur was, moest ik tegen Zainal. Ik werd helemaal van het bord geveegd. Ik verloor ook best snel. Voor de sluiting kwam er nog iemand  van de krant en die heeft foto’s gemaakt. Tijdens de sluiting was er ook nog iemand van  Bolletje. En toen was het toernooi afgesloten. Ik vond het wel een heel leuk toernooi en het was goed georganiseerd. Meneer Erik deed ook heel hard z’n best. Dit is de eindstand:
  1. Frerik Andriessen         11 punten
  2. Zainal Palmans             10 punten
  3. Sjoerd ten Brinke           9 punten
  4. Casper Remeijer            9 punten
  5. Jan v Dijk                      8 punten                   
  6. Maikel vd Esker            5 punten
  7. Feroz Amirkhan             2 punten
  8. Arfidah beset                 2 punten

Groetjes Feroz Amirkhan

Terug