Finale kampioenschap van Noord-Holland

Door Conall Sleutel

Zaterdag 4 februari 2006 was de finale van het Noord-Hollands kampioenschap pupillen. De eerste ronde was ik vrij. In de tweede ronde speelde ik tegen Ritchie Wijnker.Dit werd een duidelijke nederlaag.

Meteen daarna weer een zware tegenstander. Tegen Ben Jansen Verplanke kwam ik langzaam beter te staan. Hij bood tweemaal remise aan, ik zei nee en daarna ging hij door zijn vlag. Vorig jaar speelde ik nog gelijk tegen Ruth Scholten, maar deze keer won ik zonder problemen na een 1-om-3.

Haar broer Bram Scholten deed mee in plaats van Gilles Yeung die niet gekomen was. Ik won makkelijk. Maar de partijen van Bram telden niet mee.

De volgende partij was tegen Gadjinder Gajadhar. Hij had al zijn partijen gewonnen vandaag. Een lastige partij, maar ik had hem vast staan. En ik won. De laatste partij speelde ik tegen Ewoud Groot. Ik kwam langzamerhand zwakker te staan en verloor van Ewoud.

Ik zakte van de 2e plaats bij winst naar de 5e plaats. Wel plaatste ik me voor de jeugddamdag. Daarvoor zijn de eerste vijf van het Noord-Hollands kampioenschap geselecteerd. Kampioen werd Ritchie Wijnker, 2e na barrage werd Ben Jansen Verplanke, 3e Gadjinder Gajadhar, 4e Rosa Vermeulen en 5e ikzelf.

Terug