020 op de knieƫn

(29-sep-2018) Door: Wim Winter

Onze tegenstander had bedacht: iedereen remise en Johan Wiering wint van Jacqueline. Ja, als je zo simplistisch denkt verdien je het natuurlijk ook niet.

Wij gingen bepaald niet optimistisch de strijd aan. Immers Bastiaannet, Wiering, Capelle, Geurtsen dat valt niet mee. Maar na een uurtje kreeg ik langzamerhand een beter gevoel. Jesse in een klassiekje tegen Bastiaannet. Kees Pippel blijft een sluwe vos en tegen Brunsman gaf ik hem een goede kans. Martin van Dijk tegen Frank Pasman. Kansrijk. Stijn tegen Gerrit Tigchelaar. Ook kansrijk. Gerrit wilde tegen mij spelen. Helaas. Verkeerd gegokt. En Jacqueline en Cees van de Vlis gingen het natuurlijk zwaar krijgen.

De eerste die mijn stoute verwachtingen invulde was Kees Pippel. Hij nam een combinatie naar dam. Gewonnen was het nog niet, maar laat dat maar aan Kees over. Cees van Duijvenbode deed niet moeilijk over de remisepoging van zijn tegenstander en de vrede was snel getekend. Johan Bastiaannet was ook alleen maar op remise uit. En die kreeg hij ook. Zelf stond ik niet best, maar wanneer sta ik wel best. Mijn tegenstander was wel behoorlijk in tijdnood geraakt, dus ik hield verrassingen goed in de gaten. Cees van de Vlis had inmiddels verloren, maar Frank Pasman maakte een blunder en zo stonden we weer gelijk. Krijn had het ook moeilijk tegen Johan Capelle en kwam met remise goed weg.

Door de verwachte winst van Kees Pippel kwamen wij op voorsprong. En toen Stijn ineens won van Gerrit kwam de winst in het vizier. Ik wist af te wikkelen naar een drie om een dammen eindspel, waarbij gezegd moet worden dat ik een dam had. Maar wel remise. Ik was er blij mee. Veel had ik het uur daarvoor niet gezien en na de partij ging ik eens om mij heen kijken. Jacqueline was nog bezig en ging verliezen. Maar Conall had een winnende stand bereikt. Conall wordt steeds sterker en in het late middenspel rekent hij steeds beter met deze knappe winst tot gevolg. De hele partij is er weinig loos maar geef Conall geen kansje. DCIJ is met twee overwinningen natuurlijk uitstekend gestart.

Uitslagen in Toernooibase

Terug